Ege'nin Iki Yakasi Bursa'da Bulustu

Bursa Büyüksehir Belediyesi adina Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) tarafindan düzenlenen 62. Uluslararasi Bursa Festivali’nde Anadolu ve Rumeli müziginin essiz örnekleri yankilandi.

Ege'nin Iki Yakasi Bursa'da Bulustu
Bursa Büyüksehir Belediyesi adina BKSTV tarafindan Atis Grup ana sponsorlugunda düzenlenen Türkiye’nin en uzun soluklu festivali olan Uluslararasi Bursa Festivali, kentin kültür ve sanat hayatina deger katmaya devam ediyor. Anadolu müziginin yeni dönem çalgilari cümbüs ve divane ile bildik ezgileri farkli bir bakis açisiyla, blues, flamenko ve rebetiko gibi müzik türleriyle harmanlayan Duble Salih, Yildirim Cazibe Merkezi’nde müzikseverlere unutulmaz bir gece yasatti. Gecede çalgilariyla Anadolu ve Rumeli’den birçok ezgiyi, farkli yorumlariyla dinleyicilere sunan Salih Nazim Peker ve Salih Korkut, tinilariyla adeta Ege’nin iki yakasini Bursa’da bulusturdu.

Farkli olusumlarda halk müzigine, deneysel ve yenilikçi yorumlar sunan Duble Salih, Mahpushane Çesmesi’nin ardindan bir dönemin ünlü dizisi Çukur’da yayinlanan Giresun Türküsü’nü de seslendirerek dinleyenler tarafindan ayakta alkislandi.

Program öncesinde 36. Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi için Bursa’da bulunan Bolivya, Bosna Hersek, Polonya ve Ispanya halk danslari ekipleri de sergiledikleri gösterilerle izleyenleri büyüledi.
Kaynak: İHA