Baskan Zeyrek Projelerdeki Son Durumu Degerlendirdi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. Açiklamasinda büyüksehir belediyesinin çalismalarina da deginen Baskan Zeyrek, “Manisa Tramvayi”, “Kent Lokantasi”, “Halk Ekmek” ve “Evde Bakim Hizmeti” projelerinin en kisa sürede hayata geçmesi için çalisma yürüttüklerini söyledi.

Baskan Zeyrek Projelerdeki Son Durumu Degerlendirdi
Manisa Büyüksehir Belediyesinin Temmuz ayi olagan toplantisinda gündeme iliskin açiklamalarda bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, sözlerine vefat edenleri anarak basladi.

Daha sonra EURO 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda çeyrek finale çikma basarisi gösteren Milli Takimi kutladi. Baskan Zeyrek, “A Milli Futbol Takimimizin da yer aldigi EURO 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi, büyük heyecana sahne oldu. Biz de Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak, Ulupark, Atatürk Kent Parki ve Cumhuriyet Meydani’nda kurdugumuz dev ekranlarda sampiyonanin coskusunu sehrimizde yasattik. Bayraklarimizla, su, limonata, çay ve kahve ikramimizla hemserilerimizin yaninda olduk. Çeyrek finale yükselme basarisi gösteren Milli Takimimiz, bu turda Hollanda’ya sanssiz bir sekilde elenerek, turnuvaya veda etti. Bize bu gururu ve final yolunun heyecanini yasatan Bizim Çocuklar’i yürekten kutluyorum” dedi.



Spilkent Toplu Konut Projesi’nde vatandas lehine düzenleme

Manisa Büyüksehir Belediyesinin çalismalari hakkinda da bilgi veren Baskan Zeyrek, “Geçtigimiz dönem temeli atilan Spilkent Toplu Konut Projesi’nde mali disiplini saglanmis, insaat süreci güvence altina alinmis yeni bir süreci baslattik. Projede, daha önce her yil artan 60 aylik bir vade sistemi yapilmisti. Her yil güncellenen faizlerle ödemeler de artiyordu. Üstelik insaatlar bitip, evler teslim edildiginde net degil; yaklasik, ortalama bir rakam söyleniyordu. Ülkemizin mevcut ekonomi durumundan kaynakli olarak, fiyatlar günden güne artiyor; faizler aydan aya yükselis gösteriyor. Biz bir risk aldik ve yildan yila artis gösteren taksitler yerine sabit kur uygulamasina geçtik. Bu uygulamayla da toplu konuta basvuran hemsehrilerimizin lehine sonuç doguracak çalismanin altina imza atmis olduk. Hayirli olsun” diye konustu.



‘Manisa Tramvayi’nda fizibilite çalismasi yapildi

Manisa’da ulasima çag atlatacak Manisa Tramvayi ile ilgili gelismeleri de paylasan Baskan Zeyrek, “Geçtigimiz Mayis ayinda ekibimle birlikte, rayli sistem ve ulasim gibi alanlarda oldukça deneyimli bir sehir olan Istanbul’a ziyaret gerçeklestirerek incelemelerde bulunmustuk. Ziyaretimizde, Metro Istanbul yönetimi bizi agirlamis, kurumun çalismalari, faaliyet alanlari ve projelerini içeren bir sunum gerçeklestirmisti. Tecrübelerinden faydalanmak istedigimiz Metro Istanbul’un uzman heyetini geçtigimiz ay Manisa’mizda agirladik. Kiymetli misafirlerimiz sehrimizde bir fizibilite incelemesi yaptilar. Fizibilite çalismalarinin akabinde, uygulamaya geçmek için bir ön sözlesme imzaladik. Bu süreçte desteklerini yogun hissettigimiz Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanimiz Ekrem Imamoglu’na ve Metro Istanbul’un kiymetli yöneticilerine Manisa’miz adina tesekkür ediyorum. Hemsehrilerimizin yasam standartlarini en üst düzeye çikarmak için var gücümüzle çalisiyoruz” dedi.



Kent Lokantasi ve Halk Ekmek projeleri geliyor

Sosyal belediyecilik anlayislarini sehrin dört bir yaninda Manisalilarla bulusturduklarini da ifade eden Baskan Zeyrek, “Bu kapsamda basta ögrenciler olmak üzere, dar gelirli yurttaslarimiza yönelik uygun fiyatli ve lezzetli yemekler sunmayi amaçladigimiz Kent Lokantasi hizmetimizi hayata geçirecegiz. Ilk etapta Sehzadeler ilçemizde bulunan Bahri Saritepe Gençlik Merkezi giris katinda açacagimiz Kent Lokantasi’ni ilimiz genelinde yayginlastirmayi hedefliyoruz. Simdiden hayirli olmasini diliyorum. Halkimiza sözümüz olan Halk Ekmek projemizde de çalismalarimiz devam ediyor. Bu önemli projemizle hemsehrilerimiz, sofralarimizin vazgeçilmezi olan ekmege ucuz ve kaliteli bir sekilde ulasmis olacak” diye konustu.



Evde Bakim Hizmeti kapsamli olacak

Evde Bakim Hizmeti projesini de yakin zamanda hayata geçireceklerini belirten Baskan Zeyrek, projenin detaylari hakkinda sunlari söyledi: “Yasli ve bakima ihtiyaci olan bireyler, fiziksel engelliler ve hasta vatandaslarimiz için yakin zamanda Evde Bakim Hizmeti projemizi de yakin zamanda baslatacagiz. Fizyoterapist, hemsire, psikolog, diyetisyen, kisisel bakim personeli ve teknik personelin bulunacagi genis kapsamli bu hizmetimizle ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza el uzatacagiz. Yeni dogmus bebeklerin, çocuklarin, yas almislarin, ögrencilerin, kadinlarin, dezavantajli bireylerin, kisacasi 7’den 77’e tüm vatandaslarimizin yüzünü güldürmek, daha mutlu, daha huzurlu bir Manisa insa etmek için kararlilikla çalismaya devam edecegiz.”

“Çiftçilerimizin her zaman yaninda olacagiz”

Baskan Zeyrek, “Iklim krizi ve bunun getirdigi olumsuzluklari hep birlikte yasiyor, görüyoruz. Manisa’mizda ve ülkemiz genelinde orman yanginlari cigerlerimizi yakiyor. Itfaiyemiz hemen her gün, gerek sehrimizde gerek komsu illerimizde meydana gelen yanginlara müdahale etmek için seferber oluyor. Onlarla birlikte tüm ekiplere tesekkür ediyor, orman yanginlarinda yasamini yitirenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Geçtigimiz günlerde dolu yagisi ve siddetli yagmur nedeniyle çiftçilerimiz de büyük zarar gördü. Meclisimizde onlarin yaralarini sarmak için desteginizle karar alacagiz. Afetten etkilenen, mahsulü zarar gören tüm çiftçilerimize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Çiftçilerimize destek olmak için elimizden geleni yapacagiz ve her zaman yanlarinda olacagiz” dedi

Baskan Zeyrek, konusmasinin sonunda sehitleri anarak, bu ay içindeki önemli gün ve haftalari kutladi.
Kaynak: İHA