Apartmanlar Arasinda Tarim

Sivas’ta yasayan Necati Basara, sehrin göbeginde apartmanlarin arasinda tarim faaliyetlerini sürdürüyor.

Apartmanlar Arasinda Tarim
Sehirlesme ve yapilasmanin hizla devam etmesiyle birlikte tarim alanlari küçülüyor. Sivas’ta yasayan 65 yasindaki Necati Basara Çayiragzi ise mahallesinde dört yani apartmanlarla çevrili olan 12 dönümlük arazide tarim faaliyetlerini sürdürüyor. Arazisinde salatalik, fasulye, domates, biber ve yer elmasi yetistiren Basara, “Apartmanlar arasinda tarim yapiyoruz. Eskiden buralar tertemizdi. Buraya evler yapildi. Çöpler birikiyor, almiyorlar. Posetler savruluyor bu tarlalara doluyor. Dogayi kendi ellerimizle katlediyoruz” seklinde konustu.



“Tarim bitti artik”

Sivas’ta sehir merkezinde tarimin bitme noktasina geldigini belirten Basara, “Burada salatalik, fasulye, domates, biber ve yer elmasi yetistiriyorum. Bu arazi 12 dönüm. Biz geldik gidiyoruz bizden sonraki nesillere hiçbir sey birakmadik. Sivas’in nefes alacak hiçbir yeri kalmadi. Annemiz babamiz dedelerimiz, bu isi yapardi. Dogduk büyüdük bizde bu isi yapiyoruz. Severek yapiyoruz bu isi. Tarim bitti artik. Sivas’ta tarima ait hiçbir sey kalmadi. Bizim için çok zor. Burasi da giderse ortada kalacagiz. Köyümüzde yok ki köyümüze gidelim. Burasi da bitince biz de bitecegiz. Gelecek nesil betonla büyüyecek. Depremde bir sarsinti oldu iki hafta kimse evine giremedi. Bu binalarin alti tamamen su. Bu arazide yaklasik dört metrede su çikiyor. Buralari imara açtilar” dedi.



“Ben fide, müteahhitlerse apartman dikiyor”

Apartmanlar arasinda tarim yaptiklarini ifade eden Basara, “Ben burayi 30 yildan fazla bir süredir kiralayip ekiyorum. Apartmanlar arasinda tarim yapiyoruz. Poset pislik diz boyu. Eskiden böyle degildi buralar tertemizdi. Buraya evler yapildi. Çöpler birikiyor almiyorlar posetler savruluyor bu tarlalara doluyor. Dogayi kendi elimizle yok ettik. Allah’in verdigi sekliyle en dogal haliyle büyütüyoruz. Gübre kullansam simdiye verim almistim. Emek emek yapiyorum sonra elimizden aliyorlar. Ben fide dikiyorum müteahhitlerse apartman dikiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA