Çorum Belediyesi Ihtiyaç Sahiplerini Unutmadi

Çorum Belediyesi Halk Et Kombinasi’nda Kurban Bayrami’nda kesimi yapilan kurbanliklarin deri ve sakatatlarindan elde edilen gelirler ihtiyaç sahiplerine yardim olarak ulastirildi. Deri ve sakatatlarin satisindan elde edilen gelirle ihtiyaç sahiplerine kiyma dagitimi yapildi.

Çorum Belediyesi Ihtiyaç Sahiplerini Unutmadi
"Kurbanlarimiz Çorumlu kardeslerimize" sloganiyla baslatilan kurban bagisi kampanyasinda Çorum Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’ne bagislanan kurbanliklar ihtiyaç sahiplerine ulastirildi. Ayrica bagisi alinan kurban derileri ve kellelerinin yanisira Halk Et Kombinasi’nda kesimi yapilan kurbanliklarin sahiplerine hijyen kurallarina uymamasi ve is akisini bozmasi sebebiyle teslim edilemeyen "tirnak, bagirsak, iskembe ve dalaklari" ekonomik olarak degerlendirip, elde edilen geliri yine ihtiyaç sahibi aileler için taze ete dönüstürülerek dagitimi yapildi.

Çorum Belediyesi olarak bagislanan kurbanliklari Belediye Halk Et Kombinasi’nda kesip Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü araciligiyla sehirdeki ihtiyaç sahiplerine taze et olarak ulastirdiklarini kaydeden Belediye Baskan Yardimcisi Lemzi Çöplü, bayramdan sonra da ihtiyaç sahiplerini unutmadiklarini söyledi.

Baskan Yardimcisi Çöplü, “Is akisimiz geregi burada kesim yaptigimiz hayvanlardan çikan tirnak, bagirsak, iskembe ve dalaklari sahiplerine teslim edememistik. Ancak yine onlar adina bu kisimlari ekonomik olarak degerlendirerek ihtiyaç sahiplerine ulastirdik. Deri ve kelle ile birlikte sakatatlarin satisindan elde ettigimiz gelirlerle kiyma olarak hazirladigimiz yardim paketlerini 300’den fazla aileye ulastirdik” dedi.

Kaynak: İHA