Beyoglu Sahilinde Caz Rüzgari Esti

31. Istanbul Caz Festivali kapsaminda Beyoglu Hasköy sahilinde ‘Parklarda Caz’ Beyoglu konserleri düzenlendi. Dünyaca ünlü caz sanatçilarinin sahne aldigi konserlerle Beyoglu sakinleri unutulmaz bir hafta sonu geçirdi.

Beyoglu Sahilinde Caz Rüzgari Esti
Istanbul Kültür Sanat Vakfi (IKSV) tarafindan düzenlenen 31. Istanbul Caz Festivali kapsaminda Beyoglu Hasköy Parki’nda ‘Parklarda Caz’ konserleri gerçeklestirildi.

Beyoglu Belediyesi’nin ev sahipliginde düzenlenen konserlerle Beyoglulular caz müzikle eglendi. Düzenlenen ücretsiz konserlerde, Balkanlar ve Güney Amerika’nin seslerini ska, punk ve hip-hop ile bir araya getirerek “sunshine-punk” ismini verdikleri özgün müzikleriyle Macar grup Duckshell ve 2024’ün Genç Caz+ gruplari Zekeriya Sahiner Quartet, Blue KissCollective ve Begüm Çelebi sahne aldi.

Beyoglu sakinleri caz konserlerini çok begendi

Hasköy Sahil’de caz müzigi esliginde doyasiya eglenen bir vatandas, “Gayet güzel ve keyifli, böyle bir etkinligin olmasi hosumuza gitti. Biz de sandalyelerimizi alip geldik. Hem sohbet ediyoruz hem de müzigimizi dinliyoruz. Kim vesile olduysa tesekkür ediyoruz” dedi.

Baska bir vatandas ise “Su anda çok egleniyoruz açikçasi. Özledigimiz dönemlere geldik. Pandemi, deprem derken bu günleri gerçekten özledik. Beyoglu Belediyesinin böyle bir organizasyon yapmasi çok hosumuza gitti" diye konustu.

Etkinligin çok basarili oldugunu söyleyen Beyoglu sakini ise "Beyoglu’nda bekledigimiz bir etkinlikti, sonunda oldu. Çok mutluyuz. Böyle bir olusumun içerisinde olmak, böyle bir atmosferi yasamak bizi çok mutlu etti. Bu parkta böyle bir atmosferi yasamak bir Beyoglulu olarak hem beni hem de ailemi çok mutlu etti” dedi.

Kaynak: İHA