Baraj Manzarali Çekerek Millet Bahçesi'nde Hafta Sonu Yogunlugu Yasaniyor

Yozgat’in Çekerek ilçesinde baraj etrafina kurulan Çekerek Millet Bahçesi, çevre il ve ilçelerdeki vatandaslardan yogun ilgi görüyor.

Baraj Manzarali Çekerek Millet Bahçesi'nde Hafta Sonu Yogunlugu Yasaniyor
Çekerek barajinin yani basinda peyzaj alani ve sosyal donatilariyla 180 bin metrekarelik alanda olusturulan ve dönemin Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’in katilimiyla 2 yil önce açilisi gerçeklestirilen Çekerek Millet Bahçesi, kentin yeni cazibe merkezi oldu. Yaz sicaklarinin kendisini hissettirdigi su günlerde ziyaretçiler, millet bahçesindeki yesil alanlarda serinleyip piknik yaparken, çocuklar ise kendilerine özel çesitli oyun alanlarinin oldugu parkta doyasiya egleniyor. Öte yandan, spor aletleri ve yürüyüs yollarindan da yararlanan vatandaslar, baraj manzarali millet bahçesinde bol bol hatira fotografi çektiriyor.

“Çekerek turizmine büyük katki saglamis”

Ankara’dan Çekerek Millet Bahçesi’ne gelen Mustafa Sungur, 3 yil önce ilçeye geldigini ve buralarin çok degistigini söyledi.

Sungur, “Burada emegi geçenlerden Rabbim razi olsun, herkese çok tesekkür ederiz. Çekerek turizmine büyük katkilar saglanmis. Lavanta adasi, millet bahçesi ve sato ile birlikte burasi çok güzel olmus. Ben dostlarima burayi tavsiye ediyorum. Biz de esimle geldik, yeni evlendik. Bu da bize balayi gibi oldu, burasi gerçekten çok güzel olmus” dedi.

“Havasi temiz, oksijeni bol”

Bursa’nin Gemlik Ilçesi’nden ailesiyle birlikte gelen Salih Yüksel ise “Çekerek ilçesinde baraj manzarasiyla çok güzel bir atmosfer hakim. Sadece Yozgat ve çevresi için degil tüm Türkiye’deki vatandaslarimizin burayi gelip görmesi, ziyaret etmesini isteriz. Temiz bir havasi var, oksijeni bol. Çok güzel bir alan” seklinde konustu.

“Turizme deger katiyor”

Muhammet Fatih Yüksel ise “Buraya ilk defa geldim ve çok güzel bir yer. Gerçekten turizm açisindan da ülkemize güzel bir deger katiyor, herkesin buraya gelmesini istiyoruz, çok güzel bir yer olmus. Emegi geçen herkese çok tesekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA