Meyve Bahçelerinde 'Ilaçlama' Çagrisi

Türkiye’nin önemli tarim kentlerinden olan Aydin’in Söke ilçesinde sahaya inen ilçe tarim ekipleri, vuruk olgunluga ulasan meyve bahçelerinde üreticileri Akdeniz meyve sinegi için ilaçlamalara baslamasi gerektigi çagrisinda bulundu.

Meyve Bahçelerinde 'Ilaçlama' Çagrisi


Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü personelleri bitki sagligi ile ilgili konularda arazide periyodik kontrollerine devam ediyor. Bu çerçevede sahaya inen ekipler, monitör tuzaklarin haftalik sayimlarini yaparken, bir yandan da bahçe kontrollerini gerçeklestiriyor. Akdeniz meyve sinegine karsi bahçelerde de zararli popülasyonlari incelenirken, ekipler vuruk olgunluga gelen meyve bahçelerinde ilaçlamanin baslatilmasi gerektigi çagrisinda bulundu. Ilaçlamanin hasat zamanina kadar devam edilmesi gerektigini vurgulayan ekipler, özellikle günün serin saatlerinde ilaçlama yapilmasini tavsiye etti.

Konu ile ilgili Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Degerli üreticiler, Akdeniz meyve sineginin vuruk yapma olgunluguna gelmis konukçusu olan meyve bahçelerinde (seftali, nektarin, kayisi, erik, ayva, elma, armut, Trabzon hurmasi, nar) ruhsatli bitki koruma ürünleriyle biyoteknik veya kimyasal mücadele (Kismi dal ilaçlamasi) yapilmali ve hasada kadar devam edilmelidir” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA