Gelinlik Deneyen Ücretini Ödeyecek

Ankara’da gelinlik deneyip satin almayanlardan ücret alinacaginin duyurulmasi üzerine Zonguldak’taki esnaf Sule Darakci, uygulamanin dogru olsa bile müsteri kaybina neden olacagi endisesini tasidigini ifade etti. Alinacak ücret henüz tarifeyle belirlenmezken Darakci, böyle bir uygulamayi hayata geçirmeyeceklerini ifade edip "Hepsi çok narin kumas, tas ve dantellerden yapildigi için denerken deforme oluyor. Uygulama dogru olsa da hayata geçirmenin müsteri kaybina neden olacagini düsünüyoruz" dedi.

Gelinlik Deneyen Ücretini Ödeyecek
Haziran ayiyla birlikte dügün ve nikah sezonu da açildi. Bu sezonla birlikte gelinlik provasi yapanlarin sayisi da artmaya basladi.

Ancak gelinlik denemeleri yapmak isteyenlerin sayisi artinca Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odasi gelinlik denemelerinden ücret alinacagi duyuruldu. Ancak ücret tarifesi henüz belirlenmedi.

Uygulamaya göre deneme ücreti alinan gelinligin satin alinmasi halinde söz konusu ücret gelinligin fiyatindan düsülecek. Uygulama bazi esnaflar tarafindan dogru bulunurken, bazilari ise müsteri kaybina neden olacagi endisesine yasiyor. Ancak, Zonguldak’ta gelinlik satan esnaf Sule Darakci, gelinlik provalarindan ücret almayacaklarini açikladi.

Darakçc, "Gelinlik basina ücret uygulamasi büyüksehirlerde basladi.

Ama biz Zonguldak’ta böyle bir uygulamaya geçmeyi düsünmüyoruz. Çok mantikli bir uygulama aslinda. Çünkü gelinlik maliyetleri çok yüksek. Hepsi çok narin kumas, tas ve dantellerden yapildigi için deforme oluyor. Gerçekten uygulama dogru ama biz hayata geçirmiyoruz. Çünkü müsteri kaybina neden olacagini düsünüyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA