Eliyle Beslemek Istedigi Ayinin Saldirisina Ugradi

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderasi’nda yasayan ayilari eliyle beslemek isteyen sosyal medya fenomeni, ayinin saldirisina ugradi.

Eliyle Beslemek Istedigi Ayinin Saldirisina Ugradi
Dogal güzelligiyle ziyaretçilerin dikkatini çeken Nemrut Kalderasi, son günlerdeki ayi saldirilariyla gündeme gelmeye basladi.

Kalderayi ziyaret eden vatandaslarin yiyecek verdigi ve elleriyle beslemeye çalistigi boz ayilar, son günlerde sikça görülmeye baslandi. Ziyaretçiler, fotograf çekmek için tehlikeyi göze alarak yanina kadar sokuldugu ayilarin zaman zaman saldirilarina maruz kaliyor. Daha öncesinde ziyaretçilere, araçlara ve son olarak da geçtigimiz günlerde bir motosiklete saldiran ayilarin son kurbani bir sosyal medya fenomeni oldu. Tanitim amaçli videolar çekmek için Nemrut Kalderasini ziyaret eden sosyal medya fenomeni Servet Dogan, sik sik sosyal medyadan sevimli hallerini gördügü ayilari canli olarak görünce kendi eliyle beslemek istedi. Araç içerisinden ayiya ekmek veren Dogan, ikinci ekmegi uzatmak istedigi sirada ayinin saldirisina ugradi. Ayinin saldirmak için manevra yaptigini gören Dogan, hizli bir hareketle saldiridan kil payi kurtuldu.

Yasadigi olayi anlatan Dogan, kendisine ait sosyal medya hesabindan Nemrut Kalderasi ile ilgili tanitim amaçli videolar paylasmak için arkadaslariyla birlikte 2 bin 250 rakim yükseklikteki kalderayi ziyaret ettigini anlatti. Ziyaret esnasinda sans eseri kalderada yasayan ayilardan biri ile karsilastiklarini ifade eden Dogan, “Tanitim videolari paylasmak üzere bir süredir Bitlis’te bulunuyorum. Bitlis’in önemli detinasyonlarindan biri olan Nemrut Krateri ve Kalderasi da ziyaret edip paylasmak istedigimiz yerlerden biriydi. Bu ziyaret esnasinda daha önce sikça sosyal medyadan görme imkani buldugumuz ayilardan biriyle canli olarak karsilastik. Yanimizda ekmek vardi, araçla yanina yaklasarak ekmek vermeye basladik. Ilk ekmegi afiyetle yedi. Ancak ikinci ekmekten de birkaç parça yedikten sonra, son kalan parçayi da uzatmak istedigim anda hiç beklemedigim bir anda saldirdi. Saldiracagini hissettigim anda ani bir refleksle camdan araç içerisine dogru çekildim. Çok sükür saldiridan kil payi kurtuldum, bir sorun olmadi. Ancak bir konuda da uyarida bulunmak istiyorum. Her gün binlerce kisi kalderayi ziyaret edip, karsilastigi bu ayilarin yanina yaklasarak beslemeye çalistigini görüyoruz. Bu gerçekten çok tehlikeli bir durum. Kesinlikle ayilara çok yaklasildiginda saldirgan hale gelebiliyorlar. Bu durumda istenmeyen olumsuz sonuçlar dogurabilir. Bizler araç içerisinde olmamizdan dolayi belki saldiriyi ucuz atlattik ama baskalari bu kadar sansli olmayabilir. Bu yüzden bu konuya dikkat edilmesini tavsiye ediyorum. Bu ayrica bizim içinde bir tecrübe oldu. Yasadigimiz bu anlara ait görüntüleri gezginhocayollarda isimli sosyal medya hesabimizdan da paylasarak ziyaretçilerin dikkatli olmalarini saglayacagiz. Tabi en önemlisi Nemrut Kalderasi kesinlikle ziyaret etmeye deger bir yer” dedi.

Kaynak: İHA