Dikkati Kirpileri Kurtardi

Düzce’nin Çilimli ilçesinde bahçesinde ot biçen vatandas anne ve yavru kirpilere rastlayarak çalismasini durdurdu. Yeri desifre olan anne kirpi ise yavrularinin üstüne yatarak onlari korumaya çalisti.

Dikkati Kirpileri Kurtardi
Sögütlü köyünde ikamet eden emekli ögretmen Ahmet Dülger, findik bahçesini biçerken anne kirpi ve 2 yavrusu oldugunu fark ederek, çalismayi durdurdu. Findik agacinin dibinde otlarin arasinda dogum yapan kirpi ise yuvasi bozulmasina ragmen yavrularini birakmadi. Dülger, vatandaslarin tirpan yaparken dikkatli olmalarini, canlilara zarar vermemelerine dikkat çekti.

"Bahçeleri biçerken canlilara zarar vermemek gerekiyor"

Doganin dengesini korumak istedigini söyleyen Ahmet Dülger, "Toprakla, böcekle, bahçeyle hasir nesir oluyoruz, güzel bir yasam sürüyoruz. Bahçeleri biçerken vatandaslarin çok dikkatli olmalari gerekiyor. Bilhassa findik agacinin diplerinde yasayan canlilar var. Kör yilan var, kirpi var" dedi.

Ot biçtigi sirada kirpilere rastladigini anlatan Dülger, "Dikkatli oldum, can kaybina sebebiyet vermedim. Bu tür islerle ugrasan arkadaslarin çok dikkatli olmalari gerekiyor. Aniz yakarken dikkatli olmak lazim. Bahçeleri biçerken canlilara zarar vermemek gerekiyor. Cenabi Allah her seyi düzen içerisinde yaratmistir. Bu dengeyi bozmamak için hiçbir canliya zarar vermeden islerimizi görmemiz gerekiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA