Yüksekova'da 5 Bin Kanatli Hayvan Dagitildi

Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen’in girisimleri sonucu ilçede 5 bin kanatli hayvanin dagitimi devam ediyor.

Yüksekova'da 5 Bin Kanatli Hayvan Dagitildi
Yüksekova Ziraat Odasi Baskanligina geldigi günden beri önemli islere imza atan Perviz Geçirgen, ilklere imza atmaya devam ediyor. Geçtigimiz günlerde yogun talep karsisinda tavuk dagitimi yapan Baskan Geçirgen, bugün de 5 bin horuz, tavuk ve hindinin dagitimini gerçeklestirdi.

Odanin önüne getirilen kanatli hayvanlara yogun ilgi gösteren vatandaslar, 180 ile 280 TL’den hayvanlarini alip evlerine gitti.

Insanlarin taleplerine yerinde cevap verdiklerini belirten Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, “Geçen seneden beri vatandaslarimizin beyaz et ve yumurta konusunda bize talepleri vardi. Bizde bati illerimizle yaptigimiz girisimler sonucu buraya çesitli kanatli hayvanlar getirip vatandasin hizmetine sunduk. Bugün de 5 bine yakin horuz, tavuk ve hindinin dagitimini yaptik. Bu gibi faaliyetlere devam edecegiz. Burada asil amaç tüm bölgenin taleplerine yerinde cevap vermektir. Özellikle organik yumurta için var gücümüzle çalisacagiz. Tek amacimiz, üreten bir Yüksekova için durmadan devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA