Giresun Adasi Manzarali Çöplük

Dogu Karadeniz’in tek yasanabilir Giresun Adasi karsisinda Uluslararasi Aksu Festivali’nin yapildigi sahildeki vahsi çöp depolama alanina tepkiler sürüyor.

Giresun Adasi Manzarali Çöplük
Giresun’un bir zamanlar ada karsisinda en güzel plajinin yerinde simdilerde çöplükten bir tepe olustugunu kaydeden Aksu Mahalle Muhtari Ilker Uzuner, 20 yildir vahsi çöp depolama alani olarak kullanilan yerin bugün ise çöp ve moloz alanina dönüstügünü söyledi.



Dogu Karadeniz’in tek yasanabilir Giresun Adasi manzarali çöp alaninin biran önce bosaltilmasi gerektigini belirten Muhtar Ilker Uzuner, “Giresun Adasi karsisi bugünkü çöp daginin bulundugu yer bir zamanlar Aksu mahallemizin en güzel sahiliydi. Burasi ayni zamanda turizm alani ilan edilerek Uluslararasi Aksu Festivali’nin yapildigi yerdir. 2004 yilindan itibaren hafriyat yigin alani ve maalesef ki vahsi çöp depolama alani olarak da kullanildi. 2014 yilimda kati atik bertaraf tesisinin kurulmasi ile bu alan artik çöp depolama alani olarak kullanilmiyor. Fakat moloz depolama alani olarak kullanilmaya devam ediyor. Ancak hafriyatin altinda kalan çöpler deniz taskinlariyla yine sahilde kendini gösteriyor. Suanda ada manzarali molozlarla üstü kapatilmis olan bir çöp tepesi bulunmaktadir. Hala bu sahildeki çöp alanina moloz dökülmesine göz yumularak adeta çevre katliamina davetiye çikartilmaktadir” dedi.



"Ada manzarali çöp alani bosaltilmali"

Çevre katliaminin durdurularak, sahillerinin bir yasam alanina dönüsmesini isteyen Aksu Mahalle Muhtari Ilker Uzuner, “Aksu mahallesi Giresun’un nüfusu en kalabalik olan mahallesidir. Mahallemiz yillarca çöp kokusundan camlarini açamadi, balkonlarina çikamadi. Geçmiste Kati Atik Bertaraf Tesisi yokken vahsi çöp döküm alaninin bugün bosaltilmasi gerekmektedir. Dogu Karadeniz’in en güzel ada manzarali sahilinin eski günlerine kavusmasi için biran önce yetkililerin çalisma baslatmasi gerekir. Bu sahildeki çevre katliami çöp dagi ne insanliga ne de Giresun’a yakismiyor. Gönlümüz istiyor ki bu alandaki hafriyatta düzenlenerek bu essiz güzellikteki alan yeniden tüm halkimizin hizmetine açilsin” diye konustu.

Kaynak: İHA