Doktorlar Canli Yayinda Egitim Aldi

Gaziantep sehir Hastanesi’nde Girisimsel radyoloji Klinigi tarafindan Girisimsel Nöroradyoloji günleri toplantisi düzenlendi.

Doktorlar Canli Yayinda Egitim Aldi
Gaziantep sehir Hastanesi’nde Girisimsel radyoloji Klinigi tarafindan Girisimsel Nöroradyoloji günleri toplantisi düzenlendi.

Yapilan bu toplantida Anjiografi Ünitesinde Girisimsel Radyologlar tarafindan endovasküler yolla yapilan beyin anevrizma(baloncuk) tedavileri kameralar araciligiyla ses ve görüntüleri canli olarak toplantinin yapildigi konferans salonuna yansitildi. Konferans salonunda Türki-ye’nin dört bir tarafindan gelen uzman doktorlarin ve alaninda uluslararasi basarili islere imza atmis saygin hocalarin yapilan endovaskuler anevrizma tedavilerine verdikleri katkilar ve uzman doktorlarin merak ettigi anjiografik yöntem ile tedavi yaklasimlarini canli vakalar sayesinde interaktif olarak tecrübe etmeleri ve görmeleri yapilan bu toplantinin oldukça verimli hale gelmesini sagladi.

Endovaskuler anevrizma tedavi uygulamalarini canli vakalar ile izleyen ve katilan doktorlar hem teorik hem de pratik egitim alma sansi buldu. Dünya’da yaygin olarak kullanilan bu yöntem, Gaziantep Sehir Hastanesi’nde uygulandi. Gaziantep Sehir Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, güçlü teknolojik alt yapi sayesinde yapilan canli vaka paylasimlarinin meslektaslarina katki saglamasini ümit ettigini belirtti.

Gaziantep Sehir Hastanesi konferans salonunda düzenlenen toplanti, bir dakikalik saygi durusu ve istiklal marsi okunmasinin ardindan Bashekim Yardimcisi Op. Dr. Yener Inal tarafindan toplantinin açilis konusmasini yapmasiyla basladi.

Türkiye’nin dört bir yanindan katilimcilarin geldigi toplantida otum baskanlari olarak Prof. Dr. Saruhan Çekirge, Prof. Dr. Isil Saatci, Prof. Dr. Osman Kizilkiliç, Prof. Dr. M. Halil Öztürk, Prof. Dr. H. Hakan Selçuk, Prof. Dr. Murat Velioglu, Prof. Dr. Koray Akkan ve Prof. Dr. Esref Umut Özyer yer aldi.

Iki gün süren Girisimsel Radyoloji Günleri’nde konusma ve canli vakalar yapan Gaziantep Sehir Hastanesi Radyoloji Uzmani Doç. Dr. Mehmet Onay, "Son 10 yildir dünyanin farkli büyük kentlerin-de canli vakalar ile birlikte yapilan konferanslara düzenli katildik. Uzmanlik hayatimizda bu tür toplantilar oldukça önemli. Gaziantep Sehir Hastanesi Girisimsel Radyoloji Klinigimizde düzenledigimiz bu canli vaka toplantisi, Uluslararasi toplantilara katilamayan, bilgi ve tecrübelerini artirmak isteyen ülkemizin farkli yerlerinde görev yapan uzman doktorlarimiz için çok güzel bir firsat oldu. Katilim oldukça fazlaydi. Toplanti sonrasi farkli sehirlerden gelen uzman doktorlarin sonraki zamanlarda egitim amaçli Gaziantep Sehir Hastanesi Girisimsel Radyoloji Klinigimize gelme talepleri bizleri fazlasiyla gururlandirdi. Girisimsel Radyoloji Anjiografi birimimizde, Girisimsel Radyoloji servisimizde ve poliklinigimizde çalisan tüm degerli ekibime ve tüm Radyoloji çalisma arkadaslarima çok tesekkür ediyorum. Beyin anevrizmasi tedavilerinde bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen Acil, Anestezi, yogun bakim, beyin cerrahisi ve Nöroloji birimlerimize sonsuz tesekkürler. Öncelikle bu kapsamli ve özellikli toplantiyi Gaziantep Sehir Hastanemizde gerçeklestirme firsatini veren ve her zaman biz Girisimsel Radyologlara destek olan Türk Girisimsel Radyoloji Dernegine ve Türk Nöroradyoloji Dernegine çok tesekkür ederiz. Daha önceleri sadece Ankara ve Istanbul’da düzenlenebilen bu canli anevrizma vaka toplantisinin ilk defa olarak Gaziantep Sehir Hastanemizde yapilabilmesi için fiziksel ve teknik tüm imkanlari saglayan, hastane açilisindan buyana bizlere desteklerini hiç esirgemeyen basta Bashekimimiz Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar olmak üzere tüm idari ekip ve hocalarimiza çok tesekkür ediyoruz’’ dedi.

Canli yayinda ameliyatlarin yapildigi programda konusan ve canli vakalar yapan Gaziantep Sehir Hastanesi Radyoloji Uzmani Doç. Dr. Ali Burak Binboga, “Uluslararasi platformlarda duayen hocalarimiz tarafindan siklikla uygulanan ve bölgemizde ilk defa yapilan canli vakalar esligindeki toplanti hem teorik açidan hem de uygulamada bir hastaya nasil yaklasilmasi gerektigini kavrayabilmek adina çok degerliydi. Duayen hocalarimizin “hastalik yoktur hasta vardir, her hastalik her hastada farkli tezahür eder” ögretisi üzerinden son teknoloji cihazlar ile yaptigimiz canli vakalar çok faydali tartismalara sahne oldu. Gerek bu ortami bize saglayan Bashekimimiz Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar ve degerli ekibine gerekse de desteklerini her zaman arkamizda hissettigimiz ve toplantimizi çatilari altinda gerçeklestirdigimiz Türk Girisimsel Radyoloji Dernegi ile Türk Nöroradyoloji Dernegi-ne tesekkürü bir borç biliriz. Ayrica bizleri her zaman destekleyen ve dirsek temasinda oldugumuz diger klinik brans doktorlari ile girisimsel radyoloji ünitesinde özveri ile emek veren tüm personelimize ve degerli katilimcilara tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.

Son teknolojik sistemlerle gerçeklestirilen programda konusma yapan ve canli vakalar sunan Gaziantep Sehir Hastanesi Radyoloji Uzmani Doç. Dr. Çetin Murat Altay“ Canli vaka toplantilari, teknik bilgi ve becerinin aktarilmasi için çok önemli platformlardir. Gaziantep Sehir Hastanesi Girisimsel Radyoloji Klinigimizde, dünya çapinda taninan hocalarimizin katilimiyla verimli bir toplanti gerçeklestirdik. Bu toplantida, hem hastalara yaklasim, hem de hangi tedavinin daha uygun olacagi ve hangi tekniklerin kullanilacagi konusunda bilgi ve deneyim alisverisi yapma imkani bulduk. Girisimsel Nöroradyoloji alaninda duayen hocalarimizla vakalari canli olarak tartismak hem bizim için hem de bu alanda uzmanlasmak isteyen genç doktor arkadaslarimiz için büyük bir firsatti. Ayrica Girisimsel Nöroradyoloji alaninda güncel bilimsel çalismalari ele aldigimiz akademik konusmalarla, tip literatüründeki en güncel bilgileri paylastik. Bu faydali toplantinin gerçeklesmesinde emegi geçen Gazian-tep Sehir Hastanesi bashekimimize, Türk Girisimsel Radyoloji Dernegine, Türk NöroRadyoloji Dernegine, bize desteklerini esirgemeyen nöroloji, acil, anestezi, yogun bakim, beyin cerrahisi klinikle-rine ve Girisimsel Radyoloji klinigimizde çalisan tüm hemsire, teknisyen ve bilgi islem personeline minnettarim. Hep birlikte, basarili ve Türkiye’de Girisimsel Nöroradyoloji alaninda ilklerden olan bir organizasyon gerçeklestirdik. Herkesin emegine saglik” diye konustu.

Gaziantep Sehir Hastanesi ev sahipliginde gerçeklesen Girisimsel Nöroradyoloji egitimine katilan doktorlar ve misafirler Gaziantep’te bu sekilde üst düzey bir egitimin sunulmasindan ötürü memnu-niyet duyduklarini belirttiler.
Kaynak: İHA