Yüksekova'da Nohut Bereketi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 50 dönümlük arazi üzerinde ekimi yapilan nohut filizlenmeye basladi.

Yüksekova'da Nohut Bereketi
Her sene az sayida nohut ekimi yapan çiftçiler, bu yil yagislarin fazla olmasiyla ilk kez büyük bir alanda nohut ekimi gerçeklestirdi. Ilçenin Kuruköy Mahallesi’nde yasanan Abdülbakir Çekik isimli çiftçi, Yüksekova Ziraat Odasindan aldigi bilgiler dogrultusunda 50 dönümlük araziye nohut ekimi yapti. Yagislarin çok oldugu döneme denk gelmesiyle ova içinde bulunan 50 dönümlük arazideki nohutlar güzel bir sekilde filizlendi.

“Üreten bir Yüksekova için çalisiyoruz”

Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, nohut ekimi yapildigi 50 dönümlük arazide inceleme yaparak Abdülbakir Çekik isimli çiftçiden bilgi aldi. Yüksekova Ovasi’ni tarimla bulusturmak için durmadan çalistiklarini belirten Perviz Geçirgen, “Ilçenin Kuruköy Mahallesi’nde Abdülbaki Çekik çiftçimizin tarlasina geldik. Çiftçimiz önceden bize basvurdu ve 50 dönümlük tarlasinda nohut ekibi yapmak için bize danisti. Bizde en iyi yolu ona göstererek ve sükürler olsun simdi tarlasi tamamen filizlenmis durumdadir. Bundan sonra tek amacimiz Yüksekova’nin tüm ovasiyla tarima dönüstürmesi ve disaridaki bagimini kesmektir. Insallah bundan sonra kendimiz üretecegiz ve tüm bölgeye dagitimda öncü olacagiz. Bizde üreten bir Yüksekova için yola çiktik. Böyle çiftçilerimiz oldukça Yüksekova’miz gelisip ve büyüyecek” dedi.

Yüksekova Ziraat Odasindan edindigi bilgilerle 50 dönüme nohut ektigini ifade eden Abdülbaki Çekik, “Her sene kendimize göre ekim yapiyorduk. Bu sene odanin öncülügünde nohut ekimini yaptik. Sükürler olsun 50 dönümlük arazi yeserdi. Insallah bundan sonra da ayni sekilde bölgemiz için devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA