Sinan Ates Davasi Avukat Beyanlariyla Devam Ediyor

Eski Ülkü Ocaklari Egitim ve Kültür Vakfi Baskani ve Hacettepe Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ates’in öldürülmesine iliskin 22 sanigin yargilanmasina sanik avukatlarinin savunmalariyla devam edildi.

Eski Ülkü Ocaklari Egitim ve Kültür Vakfi Baskani ve Hacettepe Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ates’in öldürülmesine iliskin 22 sanigin yargilanmasina devam edildi. Ankara 32. Agir Ceza Mahkemesince Sincan Ceza Infaz Kurumlari Kampüsü’ndeki salonda görülen durusmaya, saniklar, taraf avukatlari, müsteki Ayse Ates ve yakinlari katildi.

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalari Baskani Mustafa Yeneroglu ve CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan da durusmada yer aldi.

Mahkeme baskani durusmayi izleyen siyasetçilere uyarida bulunarak durusma düzenini bozmalari durumunda bunun “siyasi bir müdahale” olarak kabul edilecegini vurguladi. Ardindan yargilamanin sanik avukatlarinin savunmalariyla devam edecegini belirten baskan, tutuklu sanik Eray Özyagci’nin avukatina söz verdi.

“Yaralanan Sinan Ates’e yardim edeceklerine silahlari kaçiriyorlar”

Tetikçi sanik Eray Özyagci’nin avukati Ziynettin Aktürk, Sinan Ates’in otopsi raporunda çeliskiler oldugunu belirterek Ates’in kafa ve batin bölgesindeki atislarin baskasi tarafindan yapildigini iddia etti. Suikast sirasinda Ates’in yanindaki arkadaslarina da dikkat çeken avukat, “Yaralanan Sinan Ates’e yardim edeceklerine silahlari kaçiriyorlar. Sebebi nedir? Bu niye irdelenmedi?” diyerek suç vasfi degistirilip Eray Özyagci’nin ‘silahla kasten yaralamadan’ ek ifadesinin alinmasini istedi.

Avukat Mahkeme heyetinden, Sinan Ates’in kaç telefonunun bulundugunun arastirilmasini ve bunun ortaya çikarilmasini talep etti.

Mahkeme baskani son sanik Umut Ersoy’u dinlemesinin ardindan avukatlara tekrardan söz verecegini belirtti.

Olay öncesinde azmettirici Dogukan Çep’i tasiyan taksici oldugu için ‘eyleme yardim etmek’ suçundan yargilanan Ersoy, “Polis beni suçumu belirtmeden aldi. Pendik Karakolu’na götürüldüm ve 10-15 polis memuru tarafindan dövüldüm. Iddianame çikana kadar neyden suçlandigimi bilmiyordum. Beratimi talep ediyorum” dedi.

Sanik Vedat Balkaya’nin avukati Cem Ali Kiliç, Balkaya’nin eylemi yaralama olarak bildigini belirterek, “Müvekkilim agirlastirilmis yaralamadan ceza alabilir. Bu durumda da ‘ortak’ degil, yardim eden olarak yargilanabilir. Balkaya’ya eylem hakkinda bilgi verilmiyor” dedi.

Sikayetçi Bozkurt’un yaralanmasina yönelik suç istinadina iliskin avukat Kiliç, “Bozkurt’un olay günü silahli olacagini birakin müvekkilimin, Özyagci bile bilemezdi. Ani durumlarda eylemde fikir birliginin olusturulamayacagina yönelik etkin yargi kararlari vardir” diye konustu.

Tolgahan Demirbas’in avukati Murat Ofli, “Her ne kadar iddianamede suçun adi ve sevk maddesi yazili olsa da Eray’in bindigi aracin, müvekkilin araci olmadigi sabit. Aracin plakasi, rengi, soförü sabitken sanki müvekkilimin aracina binmis gibi PTS kayitlarindan böyle bir degerlendirme yapilmistir. Dosyada gösterilen araç müvekkilin araci degildir. BTK raporunda olayin oldugu sirada müvekkil bahçededir. Müvekkilimin o saatte bahçede oldugunu hem PTS kayitlari hem bahçede yatili olarak kalan çobanin beyani hem de bahçede çalisan yabanci uyruklu çalisanlarin beyanlarindan anlasilmaktadir. Bilirkisi raporunu kabul etmemiz mümkün degildir. Olayin faili Ankara’ya nasil geldiyse Ankara’dan ayrilisini da ayni sekilde planlayabilecek kapasitede oldugu bellidir. Müvekkilimin ona yardim etmesi söz konusu degildir. Bahçedeki çobanin, çorbacinin ve yabanci uyruklu çalisanlarin dinlenmesini istiyoruz. PTS kayitlarinin detayli sekilde dosyaya katilmasini istiyoruz. 18 aydir tutuklu bulunan müvekkilimin de tahliye edilmesini bekliyoruz” beyaninda bulundu.

Durusmaya 1 saat ara verildi.

Kaynak: İHA