Rota Talas Tam Gaz

Talas Belediyesinin ilçenin tarihi ve kültürel tanitimi için olusturdugu ‘Rota Talas’ turlari tüm hiziyla devam ediyor. Bu kapsamda hafta sonu gerçeklestirilen Altaylar’dan Anadolu’ya Uluslararasi Lisansüstü Ögrenci Kongresi ile Kayseri Üniversitesi TÜBITAK 4005: Okul Öncesi Ögretmenler Için STEAM Akademi Projesi katilimcilari Talas’i gezdi.

Rota Talas Tam Gaz
Talas Belediyesi, tarihi doku zengini ilçenin güzelliklerini bir yandan ortaya çikarmaya bir yandan da bunlari turizme kazandirma çalismalarini hizla sürdürüyor. Yapilan çalismalarla Türk, Ermeni ve Rum olmak üzere üç medeniyete ev sahipligi yapan Talas’in tarihi ve kültürel dokusu turizm degerleri arasina katiliyor.

Gerek mimarisi gerekse isçiligiyle dikkat çeken yapilarin bulundugu tarihi alanlar için olusturulan ‘Rota Talas’ turlari yogun ilgi görüyor. Bu kapsamda derneklerden vakiflara, il disindan gelen heyetlerden ögrencilere kadar pek çok gruba, üstü açik gezi otobüsüyle Osmanli Sokagi olarak bilinen tarihi Ali Saip Pasa Caddesi, Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yil Müzesi, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi, Tipkibasim Mushaflar Kur’an-i Kerim Sergisi, tarihi Talas Sanat Galerisi ve Su Medeniyetleri Galerisi gibi tarihi alanlar gezdiriliyor.

Rota Talas turlari kapsaminda düzenlenen programlara katilanlar, gördükleri güzellikler karsisinda hayranliklarini ifade ederken, bunlarin turizme kazandirilmasi adina yapilan çalismalardan dolayi Talas Belediyesine tesekkür etti.
Kaynak: İHA