Gaziantep'te Milyonluk Soygun

Gaziantep’te kar maskeli ve silahli sahis, bankadan para çekip aracinda agabeyini bekleyen fistikçi esnafina silahla ates açarak araçtaki 1 milyon TL’nin bulundugu poseti alip kayiplara karisti.

Gaziantep'te Milyonluk Soygun
Olay Gaziantep’in Sehitkamil ilçesindeki GATEM Toptancilar Sitesi’nde meydana geldi. Edinilen biliye göre, Toptancilar Sitesi’nde bulanan bankalar caddesindeki bir bankadan 3 milyon TL para çeken ve fistikçi esnafi olan Ibrahim Tikan ve agabeyi Ramazan Tiken soyguncularin hedefi oldu. 3 milyon lira çekip bankadan çikan iki kardesten Ibrahim Tiken araçta döviz bürosuna giden agabeyini beklerken araca yaklasan kar maskeli bir sahis kapiyi açmak istedi. O sirada aracin kapisi kilitli oldugu için kapiyi açamayan soyguncu ön cami kirarak araçta bekleyen Ibrahim Tiken’e bir el ates etti. Aracin ön koltugunda bulunan para dolu 2 poseti almaya çalisan soyguncu, posetlerden biri yirtilinca diger poseti alarak kayiplara karisti. Bir posette 1, diger posette ise 2 milyon TL oldugunu söyleyen Ibrahim Tiken, diger poset yirtilinca soyguncunun 1 milyonluk poseti alarak kendisini bekleyen motosikletle kaçtigini belirtti.

“Döviz bürosuna gidip gelene kadar kardesimi soymuslar”

Kardeslerden Ramazan Tiken ise, yakindaki döviz bürosuna gidip paranin bir kismiyla döviz alip aracina döndügü sirada olayin gerçeklestigini söyledi.



“Bana bir el ates etti”

Maskeli soyguncunun kendisine bir el ates ettigini belirten magdur Ibrahim Tiken, “Biz fistikçi esnafiyiz. Aagabeyimle beraber ödemelerimizi gerçeklestirmek için Gatem’deki bankalar caddesinde bir bankadan para çektik. Paralari 2 posete koyduk. Bir posette 2 milyon, diger posette ise 1 milyon TL vardi. Aldigimiz paralarin bir kismini döviz yapmak için dövizciye geldik. Ben arabada bekledim, agabeyim ise dövizciye gitti. Aracin içinde oturarak kapilari kilitledim. Baktim ki maskeli ve silahli birisi aracin kapisini açmaya çalisiyor. Kapiyi açamayinca camdan bana ates etti. Kursun altindaki koltuga geldi. Araci çalistirmak istedim ama bu sefer silahi yüzüme dogrulttu, baktim ki sakasi yok kendimi araçtan attim. Soyguncu koltugun önünde bulunan para olan posetlerden birisini aldi digerine elini atinca poset yirtildi. Soyguncu diger poseti birakarak kaçti. Ileride kendisini bekleyen motora binerek oradan uzaklasti. Bunlar çete seklinde o bankalarin yaninda bekleyerek para çekenleri takip ediyor. Emniyetimiz insallah bu silahli soygunculari bir an önce yakalar” dedi.

Poset yirtilinca 2 milyonu alamadi

Ibrahim Tiken, soyguncunun bir poseti aldiktan sonra elini diger posete de attigini ancak poset yirtildigi için onu alamadan kaçtigini ifade etti.

Kayiplarinin 1 milyon TL oldugunu söyledi.



Ihbar üzerine Gaziantep Emniyet Müdürlügü Gasp Bürosu ekipleri olay yerine gelerek araçta inceleme yapti. Bölgedeki güvenlik kamerasi görüntüleri de inceleyen polis saldirganlari yakalamak için çalisma baslatti.
Kaynak: İHA