Bitlisli Folklorculardan Büyük Basari

Erzincan’da düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Merkezleri Halk Oyunlari Bölge Finalinde Tatvan Gençlik Merkezi Halk Oyunlari Toplulugu üçüncü oldu.

Bitlisli Folklorculardan Büyük Basari
Erzincan’da 5 ilin katilimiyla gençlik merkezleri arasinda Halk Oyunlari Yarismasi Bölge Sampiyonasi düzenlendi.

Erzincan Merkez Yasar Erkan Spor Salonunda gerçeklestirilen Halk Oyunlari Yarismasi Dogu Anadolu Bölge Sampiyonasinda çesitli illerden gelen ekipler, geleneksel halk oyunlarinin essiz figürlerini sahneye tasidi. Toplam 200 sporcunun katildigi yarisma, gençlik merkezlerinin halk oyunlari ekipleri arasinda büyük bir rekabete sahne olurken, yarismaya Bitlis’ten katilim saglayan Tatvan Gençlik Merkezi Halk Oyunlari Toplulugu üçüncü oldu.

Tatvan Gençlik Merkezi Müdürü Burhanettin Avsar, “Büyük heyecanini yasadigimiz bu yarismaya 200 sporcu katilim sagladi. Yarismaya katilan halk oyunlari toplulugumuz 2 aydan fazla bir süredir emek veriyor. Bu süre zarfinda desteklerini hiç esirgemeyen Tatvan Kaymakamimiz Remzi Demir’e, Bitlis Gençlik ve Spor Il Müdürümüz Bilal Elkatmis’a, degerli sporcu arkadaslarimiz ve egitmen hocalarimiza tesekkürlerimi sunuyorum. Erzincan’da düzenlenen yarismada ekibimizi agirlayan Erzincan Valisi Hamza Aydogdu’ya da ayrica tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA