Lavuar Alani Projesini Incelediler

AK Parti Il Baskan Mustafa Çaglayan, Lavuar Alaninda çalismalarin devam ettigini ve çalismalarin hizlanmasi için jet makinelerinin gelecegini duyurdu.

Lavuar Alani Projesini Incelediler
AK Parti Il Baskani Mustafa Çaglayan, AK Parti Merkez Ilçe Baskani Hüseyin Yildiz, Il Genel Meclis Baskani Necdet Karaveli, meclis üyeleri Lavuar Alani projesini inceledi. Inceleme sonrasinda AK Parti Il Baskani Mustafa Çaglayan, Lavuar Alani proje müdürü Ömer Bulut’tan bilgiler aldi.

Incelemeyle ilgili açiklama yapan Baskan Çaglayan, “Bugün su anda bulundugumuz yer, Lavuar alaninin alt tarafi. Iki katli sehir deniyordu burada bunu görmüs olduk. Bir çok kisinin burayi görmedigini bilgi sahibi olmadigini fark ettik. Bizlerde ilk defa böyle gördük. Çok önceden yapilmis çok ciddi eser. Boy seri hemsehrilerimiz de kazandirmak istiyoruz. Geçmiste bir sürü projeler yapilan Lavuar alani artik hayata geçiyor. Pazartesi gününden itibaren de jet makineleri ile bulundugumuz alan alan tarihi bir alan korunmasi gerekiyor. Korunmasi için de sudan kurtarilmasi gerekiyor. Jet makineleri ile zemin iyilestirme çalismalari yapilacak.. Zemin iyilestirme çalismalarindan sonra da üste peyzaj çalismalarina firmamiz baslayacak. Bizlerde burayi vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz. Rabbim kaza bela vermesin”dedi.

Proje Müdürü Ömer Bulut ise, “Burada ara ara durmalarinin sebebi sifirdan bina almadigi için ilerledikçe bazi seyleri çözebiliyoruz. Projeyi çizen firma ile görüsmeler yapiyoruz. Görüsmeleri Anitlar Kurulu’nda sürdürüyoruz. Ister istemez belli asamalarda durmalar yasiyoruz. Bizim süremiz belli. O tarihlerde bitirmeye çalisiyoruz. Kimsenin bilmedigi bir yapiyla karsi karsiyayiz. Ufak tefek aksakliklar yasayabiliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA