Gönüllü Annelerden Anlamli Ikram

Erzurum Yeni Medya Dernegi (ERMED) ile Gönül Köprüsü Anneleri Iyilik Hareketi tarafindan Muharrem Ayi nedeniyle Lalapasa Camii önünde asure dagitildi.

Gönüllü Annelerden Anlamli Ikram
Islam dünyasinda önemli bir yere sahip olan Muharrem Ayi nedeniyle düzenlene bir çok etkinligin yaninda birlik ve beraberligin simgesi olarak kabul edilen asure yemegi dagimi da yillardir geleneksel bir sekilde devam ediyor. Bu çerçevede bir araya gelen Gönül Köprüsü Anneleri Iyilik Hareketi ile ERMED yöneticileri de Lalapasa Camii avlusunda vatandaslara asure dagitti.

Asure dagitimini dernek yöneticilerinin bizzat kendi elleriyle yaptigi programda duygularini dile getiren ERMED Baskani Gamze Ispirli, Muharrem Ayi’nin önemine deginerek söyle konustu:

“Muharrem Ayi; huzur, birlik ve beraberligimizin pekismesinde önemli bir yere sahiptir. Asure Günü ve Muharrem Ayi’nin tüm insanlik için de huzura ve barisa vesile olmasini temenni ediyorum. Bereketin paylasmanin bir ve beraber olma bilincinin en üst noktaya eristigi Muharrem Ayinda ortak sevinç ve hüznümüzü yine hep birlikte yasiyoruz. Mezhebi, mesrebi, rengi, irki ne olursa olsun tüm Müslümanlar kardestir, farkli nimet ve tatlarin bir araya gelmesiyle olusan asure de aslinda bu bütünlügü simgelemektedir. Bu duygu ve düsüncelerle Muharrem ayinin ülkemize tüm Islam alemine saglik, huzur ve bereket getirmesi birlik beraberligimizin, kardesligimizin perçinlenmesine vesile olmasini diliyorum" dedi.

1500 Kisiye Asure Dagitildi

Gönül Köprüsü Anneleri Iyilik Hareketi Baskani Atike Buliç ise elindeki kepçe ile vatandaslara asure ikraminda bulunurken duygularini su sekilde dile getirdi: "Muharrem Ayi bereketin paylasmanin bir ve beraber olma bilincinin en üst noktaya ulastigi bir ayimiz. Bu ayda sevinç ve hüznümüzü hep birlikte yasiyoruz. Bugün ise kardeslik, paylasma, dayanisma ve bereketin simgesi olan asure ikraminda bulunduk. Bu mübarek günlerde birlik ve beraberlik içerisinde bir arada olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Muharrem Ayi’ndaki bu tür etkinliklerimizi sürdürecegiz, asure dagitimimizi geleneksellestirerek hem inançlarimizin geregini yerine getirmek, hem de birlik beraberligimizi pekistirmek istiyoruz. Asuremiz bereketli, birlik beraberligimiz daim olsun insallah. Desteklerinden dolayi Erzurum Büyüksehir Belediyemize tesekkür ediyorum" dedi.

Lalapasa Camii avlusunda gerçeklestirilen asure dagitim programinda 1500’ün üzerinde vatandasa hijyen bir sekilde asure dagitimi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA