Antalya'da Karavan Operasyonu

Antalya Büyüksehir Belediyesi, Lara Halk Plajlarinda kamusal alanlari isgal ederek yerlesik düzene geçen karavanlari tahliye ediyor. Karavan sahiplerine yapilan uyarindan sonra 48 karavan bölgeden kaldirildi.

Antalya'da Karavan Operasyonu
Antalya Büyüksehir Belediyesi, Lara Halk Plajlari bölgesinde karavanlarin kamusal alanlari yogun olarak isgal ettigine yönelik vatandaslar gelen sikayetler üzerine hareket geçti. Büyüksehir Belediyesi zabita ekipleri sahil bandinda kamusal alanlari isgal eden yerlesik durumdaki karavanlarin sahiplerine karavanlarini tahliye etmesi noktasinda uyari yapti. 40 karavanci uyari üzerine karavanlarini kaldirirken, sabit halde bulunan ve sahibi belirlenemeyen 8 karavan ise çekiciyle Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi otoparkina çekildi.

“Çektigimiz karavanlarin güvenligini sagliyor, kamerali ortamda mühürleyerek kapatiyoruz”

Antalya Büyüksehir Belediyesi Zabita Denetim Sube Müdürlügü Zabita Amiri Volkan Sönmez, Lara Halk Plajlari bölgesinde son zamanlarda yogun sikayet aldiklarini belirterek, “Kurallara uymayan kamusal alanlarda yerlesik düzene geçen karavancilara yönelik ekiplerimiz tarafindan ön denetim, kesif ve tespitler yapildi. Yetki alanimizda olan alanlarda uyarilarimizi karavan sahiplerine yaptik. Uyarilarimiza uymayan karavanlar çekici ile belediyemizin otoparkina çekildi. Buraya çektigimiz karavanlarin güvenligini sagliyor, kamerali ortamda mühürleyerek kapatiyoruz” dedi.

“Denetimler sürecek”

Büyüksehir Belediyesi Zabita Amiri Sönmez, UKOME kararlari dogrultusunda denetimlerin sürecegini belirterek, “Tahliye edilen karavanlarin UKOME kararlarina uygun alanlara tasinmasini istiyoruz. Karavan sahiplerine Büyüksehir Belediyemizin Konyaalti’nda yapmis oldugu Karavan Parki da tavsiye ediyoruz. Burada elektrik, su ve güvenlikli çok güzel bir alan olusturuldu” diye konustu.

Kaynak: İHA