Almanya'ya Döner Tepkisi

Avrupa Esnaflar Imalatçi ve Dönerciler Dernegi Baskani Ebubekir Kaynar, Almanya Gida ve Tarim Bakani Cem Özdemir’e dönerin Almanya’ya ait oldugunu söyledigi açiklamalarina tepki göstererek, “Dönerin Almanya’ya ait oldugunu söylemek, ahmakliktan baska bir sey degildir” dedi.

Almanya'ya Döner Tepkisi
Kaynar, “2008 yilinda Türk dönerini tanitirken bugün dönerin Almanya’ya ait oldugunu iddia eden Cem Özdemir, adeta Alzheimer olmus gibi hareket ediyor. Bu tür açiklamalar, baskalarinin masasi oldugunun göstergesidir. Türk döneri, tüm dünyada Türkiye’ye ait bir lezzet olarak taninmaktadir ve dönercilik, önemli bir meslek haline gelmistir. Dönerin Almanya’ya ait oldugunu söylemek, ahmakliktan baska bir sey degildir” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’ye zarar vermek ve Türk kültürünü küçümsemek için kasitli girisimlerdir”

Kaynar, Özdemir’in bu açiklamayi gündeme gelmek ve Türk düsmanligini göstermek amaciyla yaptigini belirterek, “Bu tür iddialar, sadece Türkiye’ye zarar vermek ve Türk kültürünü küçümsemek için yapilan kasitli girisimlerdir. Döner, Türkiye’nin gastronomik mirasinin önemli bir parçasidir ve bu gerçegi kimse degistiremez. Ebubekir Kaynar, dönerin Türkiye’nin dünyaya armagan ettigi essiz bir lezzet oldugunu vurgulayarak, "Döner, bizim kültürümüzün ve mutfak sanatimizin bir parçasidir. Bu lezzetin kökenini degistirmeye yönelik her türlü girisim, tarihi ve kültürel gerçeklere aykiridir. Almanya’daki dönerciler, bu lezzeti Avrupa’ya tasiyan Türk girisimcilerin basarisini temsil etmektedir" dedi.



“Özdemir Almanya Gida ve Tarim Bakani olduktan sonra dönerin fiyat 15 Euro’ya yükseldi”

Açiklamalarina devam eden Kaynar, “Cem Özdemir Yesiller Partisi’nde Es Baskan olarak görev yaptigi dönemde, ekmek arasi döner kebap 5 Euro olarak satiliyordu. Ancak Özdemir Almanya Gida ve Tarim Bakani olduktan sonra bu fiyat 15 Euro’ya yükseldi. Bu durum, 5 kisilik bir ailenin içeceklerle birlikte 100 Euro ödemek zorunda kalmasina neden oluyor. Döner sadece kültürel degil, ekonomik bir mesele haline de geldi" diye konustu.

Açiklamalarinin devaminda Türk dönerinin uluslararasi alanda taninan ve sevilen bir yiyecek oldugunu belirten Kaynar, "Avrupa’daki tüm dönercilere destek çagrisinda bulundu. "Dönerciler olarak bir araya gelmeli ve kültürümüzü savunmaliyiz. Dönerin Türk mutfaginin önemli bir temsilcisi oldugunu tüm dünyaya göstermeye devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA