Yildirim'da Riskli Binalar Yikiliyor

Yildirim Belediyesi, Yildirim Mahallesi 14. Yesil Sokak’ta bulunan 19 daireden olusan binayi, risk tasidigi gerekçesiyle kentsel dönüsüm çalismalari kapsaminda yikim çalismasina basladi.

Yildirim'da Riskli Binalar Yikiliyor
Yildirim Belediyesi, bir taraftan ilçenin bahtini degistirecek kentsel dönüsüm hamlelerini planlarken diger taraftan da riskli durumdaki binalarin yikimini gerçeklestiriyor. 6 Subat asrin felaketinden sonra belediye teknik ekipleri ile birlikte yapilarin deprem risk durumlari tespiti için çalismalara baslayan Yildirim Belediyesi, sahada gerçeklestirilen çalismalar sirasinda 14. Yesil Sokak’ta bulunan yapida kolon kesildigi yönünde gelen sikâyet üzerine belediye ekiplerince zemin ve asma katta tasiyici sistemde bazi kolonlarin ve kirislerin yerinde bulunmadigi ve risk teskil ettigi tespit edildi. Yapi malikleri herhangi bir basvuruda bulunmadigindan 6306 sayili ‘Afet Riski Altindaki Alanlarin Dönüstürülmesi’ hakkindaki kanun hükümlerince riskli durumdaki yapinin yikimina baslanildi.

Kentsel dönüsümün bir tercihten ziyade zorunluluk olarak degerlendirilmesi gerçegini hatirlatan Baskan Yilmaz, özellikle Bursa gibi deprem kusaginda yer alan sehirler için kentsel dönüsümün hayati bir öneme sahip oldugunu vurguladi. Bursa gibi sanayinin de etkisi ile hizli ve plansiz büyüyen kentleri günümüz sehircilik anlayisindan uzak oldugunu kaydeden Yilmaz, “Bu yapilasma her seyden önce insan hayatini riske atiyor. Bizim ihtiyacimiz olan eski binalari yikip yerlerine yenilerini yapmak degil. Degisen hayat sartlari ve artan yasam standartlari ile birlikte insanlarimizin ihtiyaçlari, beklentileri de degisti. Bu durumu saglayarak insanlarimiza güvenli konutlardan olusan sosyal donati alanlariyla desteklenmis, gelismis ulasim agina sahip yasam alanlari olusturmak için Yildirim’in farkli noktalarinda es zamanli özgün kentsel dönüsüm projeleri uyguluyoruz. Kentsel dönüsümü planlarken, yesil alanlarin, sosyal donati alanlarin, genis ulasim arterlerinin sadece bugünün degil yarinlarin ihtiyaçlarina cevap verecek sekilde yapilmasi elzem hale geldi. Biz binalari degil yasami dönüstürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA