Özsoy'dan 'Diyaliz Ünitesi' Müjdesi

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayin Bayar Özsoy; Akkisla ve Sarioglan bölgesine hitap edecek olan yeni hastane bünyesinde diyaliz ünitesinin de yer alacagi müjdesini verdi.

Özsoy'dan 'Diyaliz Ünitesi' Müjdesi
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayin Bayar Özsoy; TBMM’de yaptigi konusmada Kayseri’de toplamda bin 395 diyaliz hastasinin bulundugunu söyledi.

Bu hastalara 15 diyaliz merkezinde hizmet verildigini kaydeden Özsoy; Akkisla ve Sarioglan bölgesine hitap edecek olan yeni hastane bünyesinde diyaliz ünitesinin de yer alacagi belirtti.

Özsoy; sunlari kaydetti:

"Ilimizde toplam bin 395 diyaliz hastasi bulunmaktadir. Bu hastalara kamu saglik tesisleri bünyesinde 8, Erciyes Üniversitesi Hastanesinde 1 ve özel sektörde 6 olmak üzere toplam 15 diyaliz merkezinde hizmet verilmektedir. Daha evvel diyaliz hizmeti olmayan Yesilhisar, Develi, Tomarza, Yahyali, Bünyan ve Pinarbasi ilçelerimizde AK Parti hükümetimizle birlikte diyaliz hizmeti vermeye baslandi. Bu ilçelerdeki diyaliz hastalari Kayseri merkez ve baska il merkezlerinde diyalize girmek zorunda kaliyorlardi. Su an Akkisla ve çevresinde ikamet eden 12 diyaliz hastasindan 5’i Bünyan Devlet Hastanesinde, 7’si ise kendi tercihleri dogrultusunda Kayseri merkezde bulunan özel diyaliz merkezinden hizmet almaktadir. Bu kisiler arzu ederler ise 50 kilometre uzakliktaki Bünyan Devlet Hastanesinden hizmet alabilirler. Saglik Bakanligimizin yatirim programinda olan ve Akkisla Sarioglan bölgesine hitap edecek olan yeni hastane bünyesinde diyaliz ünitesinin de yer almasi planlanmistir. Konu ile ilgili Saglik Bakanligimiz ile de gerekli çalismalar yapilmistir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA