(Özel) Bir Köpek Dehseti De Bursa'dan...

Bursa’da tarla sulamaya giden 54 yasindaki adam, Kangal köpeginin saldirisi sonucu agir yaralandi. Basi, boynu, kulaklari, ayaklari ve parmaklari paramparça olan 2 çocuk babasina 100’den fazla dikis atildi. "Tesadüfen hayattayim" diyen Kutbeddin Günes, "O esnada tarlanin yakinindan geçen otomobildeki kisiler beni kurtardi, 112 çagirdi. Tesadüfen kurtuldum. Beni bu hale getiren köpegin sahibinden sikayetçiyim" dedi.

(Özel) Bir Köpek Dehseti De Bursa'dan...
Olay, merkez Nilüfer ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, emekli Kutbeddin Günes tarlasini sulamak için yola çikti. Tarlaya yaklasan Günes’i gören tasmali Kangal köpegi bir anda saldiriya geçti. Neye ugradigini anlamayan talihsiz adam, köpek ile bogusmaya basladi.

Köpek yere yatirdigi Kutbeddin Günes’in basini, boynunu, kulagini, ayaklarini ve parmaklarini isirdi. Günes’in vücudunda derin yaralar olustu.

O sirada yoldan geçen bir vatandas, arabasini köpegin üzerine sürerek Günes’i kurtardi. Kanlar içerisinde yere yigilan Günes, 112 ambulansiyla Bursa Uludag Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Burada tedavi altina alinan Kutbeddin Günes’in boynunda, basinda, bacaginda ve yüzünde ciddi açilmalar oldu.

Saldiriya ugrayan Kutbeddin Günes, “Bahçe sulamaya giderken yoldan geçiyordum. Aniden tasmali Kangal köpegi önüme çikti, bana saldirdi. Bayagi büyüktü. Allah’tan iki araç geldi. Beni köpek yere yatirmisti. Araçtakiler beni kurtardi. Eger araba gelmeseydi, köpek beni yere yatirmisti parçalayacakti. Çok güçlü köpekti. Boynunda tasma vardi. Adam tesadüfen beni geldi kurtardi. Ambulans çagirdi. Kafami komple parçalamis, kulagimi kesmis, parmaklarimi kollarimi kesmis, bacaklarimda yara var. Zaten polisler de sorusturma baslatti. Kulagimi diktiler. Yaralar çok derin. Kafami komple parçalamis, doktorlar müdahale yapiyorlar. Ellerinden geleni yapiyorlar. Köpek sahibinden davaciyim. Buradan Cumhuriyet Bassavciligi’na rica ediyorum, benim haklarimi savunsunlar, köpegin sahibinden davaciyim" ifadelerini kullandi

Kardesi Cemil Günes ise yasananlari hastanede IHA ekibine anlatti. Cemil Günes, "Ben isteydim, kardesim aradi ve ‘Bana köpek saldirdi, çabuk hastaneye gel’ dedi.

Hizli bir sekilde hastaneye geldim. Kardesimi yogun bakima almislar. Köpek kardesimin yüzünü ve ayagini isirmis. Elmacik kemigi gözüküyordu, ciddi derecede isiriklar vardi. Bir tarlamiz var. Tarlayi sulamaya gitmis, orada köpek saldirmis. Çok sükür yoldan geçen bir vatandas kardesimi kurtararak hastaneye getirmis. O olmasaydi, belki de kardesim ölecekti. Olayin yasandigi yere gittim, çok fazla basibos köpek var. Köpeklerden dolayi insanlar geçemiyor. Yetkililerden gereginin yapilmasini istiyorum” diye konustu.

Olayin yasandigi yerde bir fabrikada görevli olarak çalisan Cemil Akgün, "Ben burada dururken karavan tipi bir otomobil geçti. Önümden geçerken içinde yüzü kanla kaplanmis birini gördüm. Dikkatimi çekti, hatta basina bir sey düstü sandik" dedi.

Uludag Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’nde doktorlarin sabaha kadar 100’den fazla dikis attigi Kutbeddin Günes’in tedavisi devam ederken, polisler de olay yerine giderek sorusturma baslatti.

Köpegin ve köpek sahibinin olay yerinde bulunmadigi tespit edildi. Sorusturma sürdürülüyor.
Kaynak: İHA