Ipli Kepçeli Ulasim

Artvin’in Yusufeli ilçesi Havuzlu köyü sakinlerinin heyelan nedeniyle 25 gündür köy yollari ulasima kapali bulunuyor. Durumu acil olan ve köyden çikmasi gereken köylüler ise bellerine bagladiklari ip ve is makinesi kovasina oturarak heyelan sahasini geçerek köyden çikiyor.

Ipli Kepçeli Ulasim
Artvin’in Yusufeli Ilçesin Havuzlu köyünde 2 Temmuz Sali günü meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu 25 gündür ulasima kapali durumda. Yasanan heyelan sonrasi bölgeye is makineleri gelse de heyelan riski devam etmesinden kaynakli üst taraftan yeni yol yapilmasina karar verildi.

Yeni yol yapim çalismasi uzayinca 25 haneli Havuzlu köyü sakinleri, erzaklarinin ve ilaçlarinin bittigini köyde hastalarini doktora götüremediklerini ifade ettiler. Köylülerin talebi üzerine ekipler, köyden çikmak isteyenlerin bellerine bagladiklari ip sayesinde dik yamaca tirmandiriyor, daha sonra ise is makinesi kovasina koyup heyelanli bölgeden diger tarafa geçmesine yardimci oluyor.

Son olarak köyde yasayan 14 yasindaki Oguzhan Cellat, ailesiyle birlikte ilçeye gitmek için patika yolu kullanmak zorunda kaldi. Dik yamaçta yürümekte zorlanan Oguzhan’in ailesi düsmemesi için beline ip baglayarak, is makinesi kovasina koyduklarini çocuklarini diger tarafa geçirdi. Daha sonra ailenin diger bireyleri is makinesi kovasina oturarak köyden ayrildilar.

58 yildir Havuzlu köyünde yasadigini ifade eden Ali Pasa Çelik, “Böyle bir heyelan görmedik. Heyelan geldi, alttan yolu açamadilar. Üstten is makineleriyle yeni yol yapmaya çalistilar. Bu sekilde çalismayla uzun bir süre alacaga benziyor. Yasli annem var, kanser hastasi esim var. Esime ilaç almak için köyden çiktik. Iple zor bir sekilde diger tarafa geçirdik. Baska ulasimimiz yok. Bir an önce yolun yapilmasi insanlarin bu magduriyetten kurtarilmasi lazim” dedi.

Köy sakinlerinden Sadik Çelik ise “Yaklasik 25 gündür yolumuz kapali. Erzakimiz bitti. Kalp hastasiyim gidecek yolumuz da yok. Ne yapacagiz bilmiyorum. Köyde bir yangin olsa, hasta olsa kaderiyle bas basa kalacak. Çünkü ne ambulans nede itfaiye gelmesi mümkün degil” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA