GAÜN'ün E-4PROSPERITY Projesi Selanik'te Basariyla Basladi

Erasmus+ KA220-YOU isbirligi projeleri kapsaminda gerçeklestirilen E-4PROSPERITY “Professional Roadmap and Opportunities fo rSustainable Participation in E-sports for The youth” projesinin Selanik’te düzenlenen Kick-Off toplantisi basariyla tamamlandi. Aristoteles Üniversitesinin ev sahipliginde gerçeklestirilen etkinlik, projenin tüm paydaslarini bir araya getirdi.

GAÜN'ün E-4PROSPERITY Projesi Selanik'te Basariyla Basladi
E-4PROSPERITY Projesi, gençlerin e-spor dünyasinda basarili bir kariyer yapmalari için gerekli olan bilgi ve becerileri kazanmalarini hedefliyor. Proje kapsaminda, e-spor müfredatinin gelistirilmesi, e-spor oyuncu tarama testlerinin olusturulmasi ve bu müfredatin dijital platformlara aktarilmasi gibi önemli adimlar atilacak. Gelecek dönemlerde, egitim programlari, seminerler ve turnuvalar ile gençlerin egitim ve kisisel gelisimlerini desteklemeyi amaçlayan projenin sürdürülebilirligi ve yayginlastirilmasi saglanacak.

Selanik’te düzenlenen toplantilar, Gaziantep Üniversitesinin (GAÜN) koordinatörlügünde ve proje ortaklarinin katilimiyla gerçeklesti. GAÜN adina projenin yürütücülügünü yapan Doç. Dr. Süleyman Mete’nin önderliginde; Doç. Dr. Mehmet Basaran, Dr. Zülal Kenger, Arastirma Görevlisi Zeynep Yüksel ve Proje Danismani Dursun Emre Epcim’den olusan proje ekibinin katkilariyla gerçeklestirildi.

Toplantilarda, projenin amacini ve kapsamini netlestirmenin yani sira, is paketleri, bütçe ve sorumluluklar hakkinda bilgi alisverisi yapilmasina imkan sagladi.

Toplantinin ilk günü, proje ortaklari Gaziantep Üniversitesi, Aristotle Üniversitesi, Universit Telematica Internazionale Uninettuno, Savez Elektronskih Sportova Crne Gore, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ve Univerzitet Crne Gore, projeye dair sunumlarini yapti. Bu sunumlar, her kurumun projeye katkilarini ve beklentilerini ortaya koydu. Toplantinin açilis konusmasinda, GAÜN Ögretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Mete, projenin gençlere saglayacagi firsatlardan ve uluslararasi isbirliklerinin öneminden bahsetti.

Ikinci günü ise katilimcilara e-spor hakkinda genel bilgilendirmelerle basladi.

GAÜN, projenin genel bilgilerini ve hedeflerini paylasti. Ardindan, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ve Savez Elektronskih Sportova Crne Gore, e-spor dünyasindaki yenilikler ve gelecegi hakkinda bilgi verdi. Uluslararasi E-spor Federasyonu Genel Sekreteri Boban Totovski’nin katilimiyla gerçeklesen oturum, projenin uluslararasi boyutunu pekistirdi. Katilimcilar, bu oturumlarda e-sporun global gelisimi ve gelecekteki potansiyeli hakkinda bilgilendirildi.

Projenin bütçesi ve is paketleri üzerine detayli oturumlarin gerçeklestirildigi üçüncü günde de, GAÜN proje ekibi, is paketi detaylarini ve bütçe yönetimini sundu. Katilimcilar, raporlama dönemleri ve sorumluluklar hakkinda bilgilendirilerek, projenin görünürlügü ve yayginlastirilmasi konularinda stratejiler gelistirildi. Bu oturumlar, projenin basariya ulasmasi için gerekli olan tüm ayrintilari kapsayarak katilimcilar arasinda ortak bir anlayis olusturdu.
Kaynak: İHA