Efeler Belediyesi'ne Uluslararasi Destek

Efeler Belediyesi’nin Dijital Dönüsüm Merkezi’nde çocuklara verilecek yapay zeka, kodlama gibi ücretsiz egitimlerle, çocuklar gelecegin mesleklerini ögrenecek.

Efeler Belediyesi'ne Uluslararasi Destek


Efeler Belediye Baskani Anil Yetiskin, Birlesmis Milletler Kalkinma Programi Saha Koordinatörü Firat Elmas ve Türkiye Belediyeler Birligi Proje ve Finansman Uzmani Fikret Gültekin’i agirladi. Ziyaret, Avrupa Birligi fonlariyla desteklenen ve Türkiye Belediyeler Birligi ile Birlesmis Milletler Kalkinma Programi tarafindan yürütülen “Bugünün Gençleri Gelecegin Meslekleri Projesi” çerçevesinde gerçeklesti.

Proje kapsaminda, Efeler Belediyesi’nin Dijital Dönüsüm Merkezi’nde çocuklara ücretsiz olarak yazilim, yapay zeka ve kodlama gibi gelecegin meslekleri ögretilecek. Bu uygulama sayesinde, çocuklarin teknolojik becerilerini gelistirmeleri ve gelecege hazirlanmalari amaçlaniyor.

Ziyaret sirasinda yapilan incelemeler ve saglanan degerli bilgiler için Firat Elmas ve Fikret Gültekin’e tesekkür eden Baskan Yetiskin, daha aydinlik bir gelecek insa etmek için çalismalarina hiz kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA