Cumhurbaskani Erdogan Rize'de

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde kendisini karsilayan hemsehrilerine seslendi. Cumhurbaskani Erdogan, sahil dolgu alaninda bulunan Rize Sahil Camii’nin kaydigina isaret ederek, sehir merkezinde büyük bir cami yapilacagiin söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan Rize'de
Toplu açilis törenleri ve bir dizi program için Rize’ye gelen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, baba ocagi Güneysu ilçesinde kendisini karsilayan vatandaslara seslendi. Yapimi devam eden ve yeni yapilacak projeleri yerinde incelemek için hafta sonunu Rize’de geçirecegini dile getiren Erdogan, “Sevgili hemsehrilerim ana baba ocagim Güneysu’da sizlerle tekrar bir arada oldugumuz için çok mutluyum. Rabbim yar ve yardimciniz olsun insallah. Insallah pazar aksamina kadar Rize’deyiz. Buradaki gerek konutlarla ilgili, gerekse atacagimiz bazi adimlari görelim istiyorum. Sehir hastanesiyle ilgili çalismalari ayni sekilde yerinde görelim istiyorum. Böylece süratle hem Güneysu Hastanesi ve Rize Sehir Hastanesi’yle ilgili çalismalari yerinde izleyerek bir an önce Rize’mize bunlari kavusturalim istiyorum. Rize’mize teslim edelim istiyorum” ifadelerini kullandi.

Son yillarda kullanimi artan çay kesme motorlari hakkinda da konusan Erdogan, “Su anda hava güzel ama gelen raporlara bakilirsa pazar günü çok yagmur var diyorlar. Zaten buranin bereketi. Her zaman bu bereket oldu ve olacak. Çay nasil çay? Fakat simdi artik makineler ile kesiyorsunuz diye duyuyorum. Öyle degil mi? Bu zaten pek hayra alamet degil. Nereden nereye geldik? Simdi makinayla çayi tariyoruz. Ben anlamam, siz anliyorsunuz bu islerden. Tabii benim hemsehrilerim kendine yakisani yapar” dedi.



“Insallah Rize sehir merkezinde muhtesem bir camiyi insa edelim istiyoruz”

Geçmiste deniz suyundan kaynakli korozyon nedeniyle sürekli gündeme gelen sahil dolgu alaninda bulunan Rize Sahil Camii’ni isaret ederek kaydigina dikkat çeken Cumhurbaskani Erdogan, Rize’ye yapilacak büyük bir cami ile kayan caminin yerinin farkli bir sekilde degerlendirilebilecegini dile getirdi. Erdogan, “Bir an önce de bu adimlari atarak insallah Rize sehir merkezinde muhtesem bir camiyi insa edelim istiyoruz. Mevcut cami maalesef kayma yapmis. Simdi santiyenin oldugu yerde büyük çapli bir cami yapalim istiyoruz. Bu büyük camiyle birlikte Rize’nin kendine yakisanini gerçeklestirelim istiyoruz ve mevcut camiyi de daha farkli bir sekilde o büyük cami bittikten sonra onunla ilgili adimi da tabii ki atacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA