Artvin'de Kuduz Süphesi

Artvin’de sahipsiz köpegin bir kisiyi isirdigi mahalle ve yakinindaki köye kuduz süphesi ile hayvan hareketliligine kisitlama geldi.

Artvin'de Kuduz Süphesi
Artvin Merkez Çayagzi mahallesi mevkiinde sahipsiz bir köpek tarafindan isirilan vatandas Artvin Devlet Hastanesine gitti. Söz konusu isirilan vatandasin ihbari üzerine esgali belirlenen ve müsahede altina alinan köpek kisa sürede hayatini kaybedince süpheli ölüm olarak degerlendirdi. Veteriner hekimlerin olayin ciddi olabilecegini düsünerek kuduz süphesi üzerine köpekten numune alarak inceleme yapilmasi için Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü’ne gönderdi. Yapilan ilk incelemelerde köpekte kuduz virüsü tespit edilmemis olsa da arastirmalarin devam ettigi ögrenildi.

Kesin sonuç belli olana kadar Valilik koordinesinde Il Hayvan Saglik Zabitasi Komisyonu tarafindan gerekli tedbirler alindi.

Alinan tedbirler kapsaminda merkez Çayagzi Mahallesi ve Sehitlik Köyü’nde kuduz hastaligi süphesinden dolayi tüm hayvan giris ve çikislari kisitlanarak geçici tedbirler uygulanmaya baslandi.

Bölgede bulunan sahipsiz hayvanlar kontrol edilerek kuduz asilamasina baslandi.

Enstitü tarafindan yürütülen arastirmanin kesin sonucuna göre karantina kurallarinin devam edecegi ve kamuoyunun konuyla alakali bilgilendirilecegini duyuruldu.
Kaynak: İHA