36 Bin Ton Evsel Atik Toplandi

Düzce Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, 2024 yili ilk 6 aylik faaliyet raporunu yayimladi. Raporda evsel atik toplama, yikama, temizlik, konteyner dagitim, onarim ve bakim ile çevre koruma, kontrol çalismalari detayli olarak kamuoyu ile paylasildi.

36 Bin Ton Evsel Atik Toplandi
Düzce Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü 2024 yili ilk 6 ayi içinde yapilan çalismalara iliskin ayrintili raporunu paylasti. Evsel atik toplama faaliyetlerinden kent temizligine, hafriyat denetimlerinden kaynaginda ayristirma yatirimlarina kadar sayisal verilerin paylasildigi raporda ilk 6 ay içinde yürütülen faaliyetler aktarildi. 63 mahallede belirlenen periyot çerçevesinde yürütülen evsel atik toplama faaliyetlerinde 6 ay içinde 36 bin ton atik toplandi, bahçe ve moloz atiklarindan olusan 45 ton atik ise mevzuata uygun sekilde bertaraf edildi.

Kent temizligi ekibi tarafindan yürütülen çalismalar kapsaminda da haftalik olarak 25 kilometre uzunlugunda ana arterlerde yikama islemi, ticaret alanlarinin yogun oldugu noktalarda günlük dis mahallelerde ise haftada bir yikama faaliyeti, pazaryerleri de dahil olmak üzere haftalik olarak 56 bin metrekare alanin yikamasinin yapiligi belirtildi.

Raporda yer alan diger bilgilere göre; sosyal tesis ve park alanlarinin temizlik çalismasi günlük olarak yapilirken, mahalle parklari da yogunluga göre her hafta düzenli olarak ekiplerce temizleniyor. Yine sorumluluk alani içindeki 170 camide genel temizlik çalismalari düzenli olarak yürütülüyor.

Talep ve sikayetler gideriliyor, konteynerler yenileniyor

153 Beyaz Masa uygulamasi ve sosyal medyadan gelen taleplerin de aninda degerlendirildigi belirtilen raporda, mahallelerde bulunan çöp konteynerlerinin tamir, bakim ve gerektigi durumlarda yenilendigi 6 ay içinde 372 adet konteynerin yeniden kullanilabilir hale getirildigi ifade edildi. Ayrica 2024 yili ilk 6 ayi içinde 4 bine yakin sikayet ve talebin çözüme kavusturuldugu, bu kapsamda 273 adet yeni çöp konteynerinin ihtiyaç duyulan noktalara yerlestirildigi belirtildi.

Dere islahlari yilda iki kez yapiliyor

Raporda yer alan diger bilgilere göre; mülkiyeti DSI’de olan Asar Suyu Taskin Koruma Tesisi ile Karaca Deresi Taskin Koruma Tesisi’nde Temizlik Isleri Müdürlügü ekiplerince yilda iki kez olmak üzere dere içi temizlik, siyirma ve islah çalismalarina devam ediliyor.

Kaynaginda ayristirma hedefine hizla ilerliyor

Düzce’de sifir atik uygulamalari konusunda kararli bir durus sergileyen Düzce Belediyesi, 2024 yili ilk 6 ay içinde 40 site ve 5 bin 137 haneyi kapsayacak sekilde ikili toplama sistemini uygulamaya devam ediyor. Raporda yer alan bilgilere göre; ikili toplama konteynerlerinin yerlestirildigi noktalardan 61 bin ambalaj atigi toplandi ve 65 ton atik ise ekonomiye geri kazandirildi. Sifir atik egitimleri kapsaminda ise yilin ilk 6 ayinda 720 ögrenciye çevre koruma, geri dönüsüm ve çöp ayristirma egitimleri verildi.

Kaynak: İHA