Trabzon'da Palamut Denetimi

Trabzon Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan su ürünleri kontrol ve denetim faaliyetleri devam ediyor. Il ve Ilçe Müdürlügü, Su Ürünleri Denetim Ekipleri denizde, karaya çikis noktalarinda, nakil güzergâhlarinda, toptanci hali ve perakende satis yerlerinde olmak üzere palamut avciligina yönelik denetimlerde bulundu.

Trabzon'da Palamut Denetimi
Konu ile ilgili açiklama yapan Trabzon Il Tarim ve Orman Müdürü Isa Kaplan, “Sürdürülebilir avcilik için su ürünleri denetimlerini önemsediklerini belirterek özellikle 1 Nisan tarihinde baslayan ve 31 Agustos tarihine kadar devam edecek olan av yasagina aykiri sekilde avcilik yapilmasina yönelik kontrol ve denetim faaliyetlerimizi siklastirdik. Bu kapsamda Trabzon Il Tarim ve Orman Müdürlügü Su Ürünleri Denetim Ekibi, denizde faaliyet gösteren Kontrol-1 gemisi ile birlikte de denetimlere devam etmektedir” dedi.

Tüm karasularda 1 Nisan-31 Agustos tarihleri arasinda ag dalyanlari dâhil, her türlü istihsal vasitasi ile palamut ve torik avciliginin yasak oldugunu kaydeden Kaplan “Ancak 15-31 Agustos tarihleri arasinda çapari ile palamut avciligi serbesttir. Palamut baliginda boy yasagi limiti de 25 cm’dir’’ diye konustu.

Kaynak: İHA