Diyanet-Sen'den CHP Sözcüsü Yücel'e Tepki

Diyanet-Sen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi önünde parti sözcüsü Deniz Yücel’e tepki gösterdi. Diyanet-Sen Genel Baskani Ali Yildiz, “’Unuttuysan hatirlatalim Ali Erbas! Anayasamiza göre Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir’ diyerek efelenen Yücel, Diyanet Isleri Baskanligi üzerinden, dindarlara aba altindan sopa göstermis, çirkin kabadayi tavirlar sergilemistir” dedi.

Diyanet-Sen'den CHP Sözcüsü Yücel'e Tepki
CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin basin toplantisinda 19 Temmuz’da Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas’in okudugu "Kadinlarin örtünmesi ve gençlerin erken yasta evlilige tesvik edilmesi" seklindeki Cuma Hutbesini, “Haddini bil, burasi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu Türkiye Cumhuriyeti. Burada kadinlarin kiyafetine, gençlerin ne zaman evlenecegine kendileri karar verebilirler" demisti.

Diyanet-Sen üyeleri, CHP Genel Merkezi’nin önüne gelerek basin açiklamasi gerçeklestirdi. Diyanet-Sen Genel Baskani Ali Yildiz, Yücel’in Diyanet Isleri Baskanligi üzerinden sadece diyanet camiasini degil cami cemaatini ve dini degerlere dil uzattigini ifade ederek, “Bu da yetmemis olacak ki ‘Unuttuysan hatirlatalim Ali Erbas! Anayasamiza göre Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir’ diyerek efelenen Yücel, Diyanet Isleri Baskanligi üzerinden, dindarlara aba altindan sopa göstermis, çirkin kabadayi tavirlar sergilemistir” diye konustu.



“Diyanet Isleri Baskanliginin Anayasal görevi toplumu din konusunda aydinlatmaktir”

CHP’nin ‘sözde’ halk partisi oldugunu savunan Diyanet-Sen Genel Baskani Yildiz, “Bu partiye göre halkin en büyük hastaligi dindarligi. Bunlara göre hastaligin ilaci; aile diyene saldirmak, örtü diyene örümcek kafali demek, din diyene yobaz, diyanet diyene gerici demek. Bu zihniyet Aile, nikah akdi deyince çildiriyor; toplumsal degerler, mahremiyetin korunmasi denildikçe kirmizi görmüs boga gibi taarruza geçiyor. Unuttuysaniz hatirlatalim Sayin Yücel, Diyanet Isleri Baskanliginin Anayasal görevi toplumu din konusunda aydinlatmaktir. Ve bu görevi yerine getirmesi kanuni zorunluluktur. Evinizin salonunda korsan teblig yapilmis gibi ciyaklamaya, Diyanet Isleri Baskani sanki sahsi hutbe irad etmis gibi manipülasyonlar yaparak kurumun kanuni sorumlulugunu yerine getirmesine engel teskil etmeye çalisiyor ve algi operasyonlari ile kamuoyunu yaniltmaya çalisiyorsunuz” ifadelerini kullandi.

"Seçimler bitince ‘nerede kalmistik’ diyerek dinle, diyanetle olan kavgasina tam gaz devam ediyorlar"

‘CHP zihniyetini’ herkesin iyi tanigini sözlerine ekleyen Yildiz, “Seçim öncesi camilerden çikmayanlar, mescitlerde Kur’an kiraati talimleri yapanlar, dua ezberi yarisina girerek helalleselim, barisalim diye kapi kapi gezenler, seçimler bitince ‘nerede kalmistik’ diyerek dinle, diyanetle olan kavgasina tam gaz devam ediyorlar. Kulaklariniz agir isitse de idrakine deli gömlegi giydirmeyen vicdanlar biliyor ki; Diyanet Isleri Baskanligimiz ülkemize ve ümmet cografyasina hizmet eden, mazlumlarin çaresizlerin imdadina yetisen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatirlatmaya çalisan güzide bir devlet kurumudur. Bu güzide kurumumuza ve onun baskani üzerinden toplumumuzun dini inançlarini siyasi malzeme yapmaniza asla geçit vermeyecegiz” seklinde konustu.

Basin açiklamasinin ardindan ‘CHP haddini asma diyanete satasma’ yazili çelengi genel merkez önüne birakti.
Kaynak: İHA