5. Burhaniye Kitap Fuari Basladi

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde bu yil besincisi düzenlenen, Türk sinemasinin usta oyuncularindan Perihan Savas’in onur konugu olarak katildigi Burhaniye Kitap Fuari ziyaretçilere kapilarini açti.

5. Burhaniye Kitap Fuari Basladi
Burhaniye Belediyesince Ören Mahallesi yürüyüs yolunda düzenlenen fuarin açilisinda izleyicilere klasik müzik dinletisi ve tango gösterisi sunuldu.

Sanatçi Perihan Savas yaptigi konusmada, "Daha önce gelmedigime çok pisman oldum. Çünkü bu kadar güzel, bu kadar yesili koruyan, bu kadar güzel insanlarin bir arada oldugu yerde daha önceden olmak isterdim. Kiskandim burada yasayanlari. Gerçekten okumayi çok fazla sevmeyen bir halkimiz var. Bunu hepimiz biliyoruz ve kabul ediyoruz. Ama bu kitap fuarinin daha fazla dikkat çekmesi daha da ileriye gitmesi adina elimden ne gelirse yapmaya hazirim." dedi.

Daha sonra Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, Perihan Savas’a zeytin dalindan yapilmis bir taç hediye etti.

Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, 5.’sini düzenledikleri kitap fuarinda bir arada olmaktan onur ve gurur duydugunu söyledi.

Deveciler, "Bugün bakiyoruz ki Burhaniye ilçemiz kültür ve sanatta Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri haline geldi. Biz 5 yil boyunca yerelde yürüttügümüz belediyecilik hizmetleri içerisinde kültüre ve sanata ayri bir özen gösterdik. Bir Japon sözü vardir atasözü ’Kitaplar ruhun ilacidir’ der. Tipki bedenimiz gibi ruhumuzun da beslenmeye ihtiyaci vardir. Kitap fuarlari da bu havayi olusturan en muhtesem mekanlardan bir tanesidir." diye konustu.

Açilista bir konusma yapan Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Akin “Bu memleket cennet bir memleket. Her yeri ayri güzelliklerde, her yeri farkli zenginliklerle dolu. Çok büyük bir cografya ama bu cografyanin güzel insanlari, bu memleketin güzel insanlari hakikaten çok güzel seyler üretiyor. Buradan söylüyorum 20 belediye baskanimla birlikte Balikesir Türkiye’nin parlayan yildizidir." dedi.

Kültürün Türk halkinin bir yasam biçimi oldugunu dile getiren CHP Genel Baskan Yardimcisi Gülsah Deniz Atalar “Teknoloji bize tabii ki çok güzel nimetler verdi ama ayni zamanda kültürel yozlasmaya da sebep oldu. Çocuklarimizin elindeki telefonlarda ne okuyorlar, hangi yanlis bilgi var, ellerinde dogru bilgi nerede bunu bile kontrol edemeyecek durumdayiz. Çünkü biz de ebeveyn olarak dijital okuryazarligini çocuklarimiz kadar gelistiremiyoruz eszamanli olarak. Buradaki kitap fuarlarinin çok önemi var. Kitaplarin çok önemi var. Dogru bilgi ancak belirli bir denetimden geçmis kitaplarin içerisinde." dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gökhan Zeybek, “Içinde yasadigimiz bu cografya bir kültür cografyasi. 12 bin yillik bilinen tarihiyle Göbeklitepe’den baslamak üzere hele de Ege ve Akdeniz, hele de Trakya ve Marmara bilinen 3 bin, 4 bin yillik insanlik tarihine uzun yillar yön vermis ve insanligin kültür adina ürettigi degerlerin büyük bir çogunluguna analik etmis bir cografya. Onun için adi Anadolu. Her birimiz bu cografyada bir karar alirken bir plan onaylarken belediye meclislerimizden bir karar geçirirken bu topraklarda bizden önce yasamis olan o kültürlerin bize emanet ettigi bütün birikimleri gelecek kusaklara aktarmak zorunda oldugumuzun tarihi sorununu asla unutmamamiz gerekir.” dedi.

Konusmalarin ardindan katilimcilar kitap fuarinin açilis kurdelesi kesti. Daha sonra yayin evlerinin stantlari ziyaret edildi. Fuar programi kapsaminda Burhaniye Belediyesi’nce Ören kordonunda yaptirilan seyir terasinin da açilisi yapildi. 5.’si düzenlenen kitap fuari 28 Temmuz’a kadar çesitli etkinlikler ile devam edecek. 100’ün üzerinde yayinevinin katildigi Burhaniye 5. Kitap Fuarina usta sanatçi Perihan Savas, Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Akin, Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Ayse Ünlüce, CHP Genel Baskan Yardimcilari Gökan Zeybek ve Gülsah Melis Atalar, CHP Parti Meclis Üyesi Mehmet Tüm, Sanliurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Eski Devlet Bakani Önay Alpago, Didim Belediye Baskani Hayice Gençay, Bilecik Belediye Baskani Melek Mizrak Subasi, Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, Gömeç Belediye Baskani Melih Bagci ve Edremit Belediye Baskan Vekili Coskun Taskin katildi.

Kaynak: İHA