Yagmacilar Polisten Kaçamadi

Ankara’da silah zoruyla kaçirdiklari sahsa bos senet imzalatan yagmacilar polisten kaçamadi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara’da 22 Haziran’da meydana gelen olayda; S.S. isimli sahsin maruz kaldigi yagma (zorla senet imzalatma)-kasten yaralama-kisiyi hürriyetinden yoksun kilma-hakaret olayi ile ilgili olarak, Asayis Sube Müdürlügü Gasp Büro Amirligi ekipleri bir çalisma baslatti.

Yapilan çalismada; S.S.’nin süpheli A.S. ile birlikte maddi hasarli trafik kazasina karistigi, süpheli A.S.’nin kazada meydana gelen zararin parasini talep ettigi ve S.S.’nin kazada kusurunun olmadigini beyan ederek para vermemesi üzerine süpheli sahislarin 2 ayri araç ile S.S.’nin içerisinde bulundugu araci takip ettigi, S.S.’nin Forum Ankara Alisveris Merkezi otoparkina geldiginde kollarindan tutarak zorla baska bir araca bindirildigi, Keçiören Hayat Kolejinin önünde bulunan bos araziye götürülüp darp edilen S.S.’ye silah zoru ile senet imzalatildigi, sahislarin 10 kisi olduklari ve isimlerinin A.S., Y.A., B,Ç., E.K., Ö.B., M.M., S.E., P.Y., C.K. ve T.Y. oldugu tespit edildi.

Emniyet güçleri tarafindan yürütülen çalismalar sonucu kimlikleri belirlenen süpheli sahislarin yakalanmasi ve suç unsurlarinin ele geçirilmesi amaciyla 9 Temmuz 2024 tarihinde belirlenen adreslere es zamanli operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyon kapsaminda süpheli sahislara ait 5 ikamet, 1 is yeri ve 2 araç üzerinde arama yapilirken, 10 süpheli sahsin tamami yakalanarak gözaltina alindi.

Süphelilerin adreslerinde yapilan aramalarda S.S.’nin imzasi olan isim ve miktar kismi bos 2 adet senet, zorla senet imzalatildigi sirada kullanilan 2 adet ruhsatsiz tabanca, 25 adet farkli ebatlarda fisek ve 1 adet havali tabanca ele geçirildi.

Gerekli adli islemlerin tamamlanmasinin ardindan 10 Temmuz günü adliyeye sevk edilen süpheli sahislardan Y.A., B.Ç., M.M., S.E., C.K. ve T.Y. isimli sahislar adli kontrol sarti ile serbest birakilirken, A.S., E.K., Ö.B. ve P.Y. yol kesmek sureti ile silahli birden fazla kisi ile yagma suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA