SUBÜ'nün +1 Egitim Modeli Memnun Ediyor

SUBÜ Kalite Koordinatörlügü, üniversitenin tüm birimlerinde uygulanan +1 Egitim Modelinden duyulan memnuniyete yönelik düzenli olarak gerçeklestirilen anket sonuçlarini açikladi. Anket sonucunda isverenlerin, ögrencilerin ve ögretim elemanlarinin modelden yüksek oranda memnun olduklari belirlendi.

SUBÜ'nün +1 Egitim Modeli Memnun Ediyor
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Kalite Koordinatörlügü, üniversitenin gelistirdigi ve tüm egitim düzeylerinde uyguladigi +1 Egitim Modeli’ne yönelik 2023-2024 Akademik Yili Bahar Yariyili’nda yapilan memnuniyet anketlerinin sonuçlarini yayimladi. Anketle isverenlerin, ögrencilerin ve ögretim elemanlarinin ön lisans düzeyi için 3+1 egitim modeli, lisans düzeyi için 7+1 egitim modelinden duyduklari memnuniyet ölçüldü. Ilgili paydaslarin modelden yüksek memnuniyet oranina sahip olduklari tespit edildi. SUBÜ’nün +1 Egitim Modeli ile her egitim düzeyinden tüm birimlerdeki ögrenciler, en az bir dönemlerini tam zamanli olarak is dünyasinda çalismayla geçiriyorlar.

3+1 egitim modeli için isverenlere yönelik yapilan ankete yüzde 35’i üretim, yüzde 45’i hizmet ve yüzde 10’u kamu sektöründen olmak üzere toplam 536 isveren katildi.

Katilanlarin yüzde 55’i Sakarya’dan, yüzde 19’u Istanbul’dan, yüzde 10’u Kocaeli’den, yüzde 16’si ise diger sehirlerden olurken; sorulan toplam 16 soru sonucunda isverenlerin 3+1 egitim modelinden memnuniyet düzeyleri yüzde 88 olarak ölçüldü. 7+1 egitim modeli için isverenlere yönelik yapilan ankete yüzde 50’si üretim, yüzde 38’i hizmet ve yüzde 2’si kamu sektöründe yer alan 196 isveren katildi.

Yüzde 36’si Sakarya, yüzde 31’i Istanbul, yüzde 14’ü Kocaeli ve yüzde 19’u diger illerden olan isverenlerin 7+1 egitim modelinden memnuniyet düzeyleri yüzde 87 olarak ölçüldü.

Beceri kazaniyorlar

Ögrencilerin 3+1 egitim modelinden memnuniyetlerini ölçmek için yapilan ankete 723 ön lisans ögrencisi katildi.

19 soru üzerinden yapilan ankette ögrencilerin memnuniyet orani yüzde 89 olarak ölçüldü. 7+1 egitim modeli için yapilan ankete 282 ögrenci katildi.

19 soruya cevap veren lisans ögrencilerinin 7+1 modelinden memnuniyetleri Uygulamali Bilimler Fakültesi için yüzde 88, Teknoloji Fakültesi için yüzde 90 ve Turizm Fakültesi için yüzde 95 olarak ölçüldü. Ön lisans ögrencilerinin yüzde 90’i, lisans ögrencilerinin yüzde 89’u +1 Egitim Modeli ile ilgili yöneltilen sorulardan memnun olduklarini ifade etti.



Akademisyenler takipte

Ögretim elemanlarinin 3+1 egitim modelinden memnuniyetlerini ölçmek için düzenlenen ankete yüzde 33’ü kadin, yüzde 67’si erkek olmak üzere toplam 94 akademisyen katildi.

Akademisyenlerin 14 soruya verdikleri cevaplar dogrultusunda modelden memnuniyet düzeyleri yüzde 90 olarak ölçüldü. 7+1 egitim modelinden memnuniyeti ölçmek için düzenlenen ankete toplam 25 akademisyen katildi.

Akademisyenlerin 7+1 modelinden memnuniyetleri yüzde 88 olarak ölçüldü. Akademisyenlerin is yeri uygulama sorumlusu ile olan iletisimlerinden memnuniyet oranlari 3+1 egitim modeli için yaklasik yüzde 91, 7+1 Egitim Modeli için yüzde 89 olarak gerçeklesti.
Kaynak: İHA