Osmaniye'de Domates Ve Biber Hasadi

Osmaniye’de, Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi (TAKEP) çerçevesinde üreticilere daha önce dagitilmis fidelerin hasadini Vali Erdinç Yilmaz yapti.

Osmaniye'de Domates Ve Biber Hasadi
Osmaniye’nin Bahçe ilçesi Ariklikas köyünde düzenlenen hasat programina katilan Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi (TAKEP) çerçevesinde üreticilere daha önce dagitilmis olan domates ve biber fidelerinden elde edilen ürünlerin hasadini yapti. Üreticilerden yetistirilen ürünler hakkinda bilgi alan Vali Yilmaz daha sonra patlican, domates ve biber hasadi yapti.

Üreticilere bereketli bir hasat dönemi dileyen Vali Yilmaz, “Bugün Bahçe ilçemizin Ariklikas köyünde, Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi kapsaminda, biber ve domates yetistiriciliginin gelistirilmesi ve üretimi artirma projesi kapsaminda, 32 çiftçimize, yüzde 75 destekli olarak 100 bin adet domates ve 187 bin 500 adet biber fidesi olmak üzere toplamda 287 bin 500 adet domates ve biber fidesi dagitilmistir. Bakanligimiz Bitkisel Üretim Genel Müdürlügünün, Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi Kapsaminda (TAKEP) uygulanan Domates ve Biber Yetistiriciliginin Gelistirilmesi Projesinin, toplam proje bedeli 1 milyon 500 bin TL’dir. Bunun yüzde 25’lik kismi olan 375 bin TL çiftçi katkisi, geriye kalan yüzde 75’lik kismi olan 1 milyon 125 bin TL ise Bakanligimizca hibe olarak karsilanmistir. Ilçemizde uygulanan domates ve biber yetistiriciliginin gelistirilmesi ve üretiminin arttirilmasi projesi çerçevesinde, 32 çiftçimize toplamda 1 milyon 125 bin TL hibe destegi saglanmistir. Proje kapsaminda domates fidesinde çesit olarak; Kuzey köy, Pembe köy ve Gülçin fide çesidi, biber fidesinde ise Bayrak, Lale, Semerkant çesidi kapya biber fidesi dagitilmistir. Bahçe ilçesinde toplam 2 bin 280 dekar alanda sebze üretimi yapilmaktadir. Ilçemizde ekonomik olarak en fazla sebze yetistiriciligi içinde bulundugumuz Ariklikas köyü Bugdaycik Ovasi’nda yapilmakta olup bu bölgede yapilan toplam sebze alani 450 dekardir. Çiftçilerimize, üreticilerimize hayirli bol kazançlar diliyoruz. Kadim, tarihi eskilere dayanan Bahçe ilçemizde her türlü sebze, meyve dogal ve çok kaliteli üretilmektedir. Bahçe ilçemizin çiftçilerine, böyle güzel üretimler yapip ekonomimize katki sagladiklari için çok tesekkür ediyorum. Hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA