Dünya Devine Türk Yönetici

Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü mezunu Burcu Akyüz, hizli bir kariyer yükselisiyle dünyaca ünlü Bosch markasinin Avrupa’daki en önemli yöneticilerinden biri oldu. Bosch elektrikli el aletlerinin Avrupa ve Asya Pasifik pazarlarindan sorumlu ürün portföy yöneticisi görevini üstlenen Akyüz, Macaristan’in baskenti Budapeste’de kariyer yolculugunu basariyla sürdürüyor.

Dünya Devine Türk Yönetici
Ilkokul ve lise egitimini Kayseri’de tamamlayan Burcu Akyüz (37), bir aile dostunun tavsiyesi üzerine Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ)’ne girerek lojistik yönetimi egitimi aldi ve bölümünden 2010 yilinda mezun oldu. Istanbul’da teknik tedarik uzmani olarak kariyerine baslayan Akyüz, ardindan baska bir firmada kategori uzmanligi, Samsung Electronics Türkiye’de ise televizyon ürün müdürlügü yapti. 8 yil önce Bosch elektrikli el aletlerinde marka yöneticisi olarak çalismaya baslayan Akyüz, burada gösterdigi basarilarla Bosch’un Türkiye’deki pazarlama sorumlularindan biri oldu. Akyüz, 3 yil önce ise Bosch’un Macaristan’daki merkezinde, Avrupa ve Asya Pasifik pazarlarindan sorumlu portföy yöneticisi görevine getirildi.

Yasamini Macaristan’da sürdüren Akyüz, üniversitede okurken de yurt disinda kariyer yapma fikrinin hep aklinda oldugunu ifade ederek, “Annem de üniversite okumak için yillar önce Izmir’e gelmis. Seneler sonra ben de annemle ayni yolu izledim. Üniversite tercihi yapmadan önce IEÜ’yü taniyan bir aile dostumuz, burayi seçmem gerektigini, çok memnun kalacagimi ifade etmisti. Simdi geçmise baktigimda, bu kararin ne kadar dogru oldugunu görüyorum” ifadelerini kullandi.

Yogun tempolu bir iste çalistigini belirten Akyüz, “Bosch gibi uluslararasi bir markada çalismak büyük bir onur. Basari; disiplin ve emek gerektirir. Çalisma hayatim boyunca bu prensiplere sadik kaldim ve bugünlere geldim” diye konustu.

Bu yil üniversite tercihinde bulunacak gençlere de tavsiyelerde bulunan Akyüz, “Üniversite ve bölüm tercihinde bulunurken acele etmeyin. Gelecekte ne olmak, 10 yil sonra kendinizi nerede görmek istediginizi hayal edin. Unutmayin ki üniversite seçimi, hayat yolculugunuzdaki önemli bir dönüm noktasi. Hayallerinize, hedeflerinize sarilin. Kendinize güvenin ve inanin. Siz istedikten ve çalistiktan sonra, uzak gibi duran birçok basariya ulastiginizi göreceksiniz” dedi.

Kaynak: İHA