Bu Üniversite Dünyada Tek

Dünyada uluslararasi havalimani bulunan tek üniversite olma unvanini elinde tutan Eskisehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) kampüsünün içerisinde yer alan Hasan Polatkan Havalimaninda gelecegin pilotlari yetistirilirken, vatandaslar için Belçika’ya ve Suudi Arabistan’a ulasim imkâni saglaniyor.

Bu Üniversite Dünyada Tek
ESTÜ’de bulunan ve kentin tek havalimani olan Hasan Polatkan Havalimanindaki faaliyetler tüm hiziyla devam ediyor. Uluslararasi havalimani bulunan tek üniversite olma unvanini elinde tutan ESTÜ, birçok ögrencinin yani sira vatandaslara da hizmet sunuyor. ESTÜ kampüsünün içerisinde bulunan havalimani ve hangarlarda pilotaj, havacilik elektrik-elektronigi, uçak gövde ve motor bakimi ve hava trafik kontrolü gibi programlarda gelecegin nitelikli personelleri yetistirilirken; Brüksel, Ostande, Cidde ile Mekke’nin de aralarinda bulundugu yurt disindaki pek çok kente 7 gün 24 saat uçus gerçeklestiriliyor. Ayni zamanda Türkiye’de pilot yetistiren tek devlet üniversitesi olan ESTÜ’nün havalimani, bölgede dogal afet olmasi durumlarinda ikmal yapilmasi için de kullaniliyor.

"Uluslararasi uçuslara açik dünyadaki tek üniversite havalimani"

ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, "Üniversitemiz bünyesinde bulunan Hasan Polatkan Havalimani, uluslararasi uçuslara açik dünyadaki tek üniversite havalimani. Buradan her gün mutlaka uçuslarimiz var. hatta yaz döneminde aylik 60 civarinda uçus oluyor. Belçika’nin Brüksel sehrine, Ostande’ye, Cidde’ye ve Mekke’ye çok ciddi sayida uçuslarimiz var. Onun disinda üniversitemizin pilotaj programi ögrencileri için pilot egitimleri bu havalimaninda gerçeklestirilmekte. Ögrencilerimiz son derece üstün nitelikli olan egitimlerini kendi uçaklarimizda burada aliyorlar. Buradan çiktiklarinda da ikinci pilot olarak ulusal ve uluslararasi havayollarinda ise baslayabiliyorlar. Havacilik elektrik-elektronigi, uçak gövde ve motor bakimi ve hava trafik kontrolüyle ilgili bütün uygulama alanlarimiz mevcut. Ögrencilerimiz hangarlarimizda özellikle uçak gövde ve motor ile ilgili olarak çok ciddi uygulama egitimleri aliyorlar" dedi.



"Türkiye’de pilot yetistiren tek devlet üniversitesi Eskisehir Teknik Üniversitesi"

Ülkede bu düzeyde egitim verebilen baska bir üniversite olmadigini ifade eden Rektör Özcan, "Pilotajda da, Türkiye’de pilot yetistiren tek devlet üniversitesi Eskisehir Teknik Üniversitesi. Vakif üniversitelerinde de var ama devlette bir tek biz variz. Pilotaja 5 ögrenci aliyoruz. Bunun yaninda yatay geçisle ve okul birinciligi, kontenjani ile de ögrenciler aliyoruz. Yatay geçisle gelen ögrencilerimizin içinde Tip Fakültesini birakip bizim üniversitemize gelen ögrenciler var. Puanlarimiz çok yüksek. Örnegin pilotaja geçen yil ilk yerlesen Türkiye 725’incisi, son yerlesen de Türkiye bin 632’ncisi idi. Diger alanlarimizda da ayni sekilde. Basarili ögrencilerin üniversitemizi tercih etmesi sehrimiz için büyük bir nimet. Bunun kiymetini bilmeliyiz" seklinde konustu.



"Dogal afet oldugunda bütün ikmaller bizim havalimanimizdan yapiliyor"

Sözlerinin devaminda ESTÜ’nün Anadolu Üniversitesi’nden ayrilmasindan sonra havaalani ve bütün teçhizatlarin kendilerine devroldugunu belirten Rektör Adnan Özcan, sunlari söyledi:

"Teknik üniversite olarak da biz bu hizmeti sürdürmeye devam ediyoruz. Havalimanimiz sürekli açik, geceleri de uçuslarimiz oluyor ve biz burada sadece yolculara ya da ögrencilerimize hizmet vermekle yetinmiyoruz. Bölgemizde herhangi bir dogal afet oldugunda bütün ikmaller bizim havalimanimizdan yapiliyor. Geçen yil Bolu’da çok ciddi yanginlar olmustu. Bütün ikmaller buradan yapildi. Baska dogal afetlerde de üniversite olarak sürekli destek veriyoruz."
Kaynak: İHA