Baskent'te 'Güvecimi Pisirmedin' Kavgasi

Baskentte pide firini isleten komsusundan güveç yapmasini isteyen sahis istegi yerine gelmeyince pide firinina saldirdi.

Baskent'te 'Güvecimi Pisirmedin' Kavgasi
Ankara’nin Elmadag ilçesi Hasanoglan Mahallesi’nde güveç pisirme mevzusu yüzünden çikan tartisma komsulari karsi karsiya birakti. Hasanoglan Mahallesi’nde pide firini isleten Yasin Asir ve Tülay Asir çifti iddiaya göre ayni binada ikamet eden komsularinin güveç yaptirma istegini reddettikleri gerekçesi ile saldiriya ugradilar. Komsularinin dükkanlarina ve araçlarina saldirip kendilerini öldürmekle tehdit ettigini söyleyen Tülay Asir saldiri anlarini Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatti.

Asir, “Aslinda olay çok küçük bir mesele yüzünden çikti, sahis yaklasik 1 buçuk, 2 sene önce bizden güveç pisirmemizi istedi. Bizde güvecin patlayip firini bozdugunu, bu sebeple pisiremeyecegimizi nazik bir sekilde ifade ettik. Ama o bize ‘sen kimsin benim yemegimi pisirmiyorsun, pisireceksin’ dedi.

Sonra oglu da geldi. Burada bir agiz münakasasi yasandi. Sonra Ramazan ayinda iftar vaktine yakin bir zaman da geldi ve dükkanin içerisinde sigara yakti bu sahis. Esimde görünce ‘abi çik buradan sigara içilmez burada’ dedi.

Ondan sonra bu sahis bizimle 1 buçuk senedir ugrasiyor. Herkesin de bu durumdan haberi var zaten. Ilk saldirisi 17.07.2024 tarihinde 22.30 sularinda oldu. Esimle yemek yiyorduk. Sahsin bir kamyoneti var. Kamyonetini park etti. Içkili bir sekilde indi araçtan. Buraya geldi ve küfür etmeye, hakaret etmeye basladi.

Dükkanda bulunan masalarimizi, sandalyelerimizi dagitmaya basladi.

Sonra esim disari çikti. Sahsin sarhos oldugunu anladi esim kendini korumaya çalisti. Sahsin kollarini tutmaya çalisti. O arada sahsin ailesi indi asagiya. Ben sahsin ogluna yalvardim orada. Baban çok sarhos kötü seyler olacak babani hemen buradan uzaklastir dedim. Onlarda götürmeye çalistilar. Ama basaramadilar her yere saldiriyordu. Etraftaki komsular ve gençler toplanmaya basladilar. Sonra toplanan kalabaliga küfür etmeye basladi.

O küfür ettigi kisilerden birisi de bu sahsi yaralamis. O esnada ben esimi yandaki komsumla beraber çigköfte dükkaninin içerisine çektim. Anladim olayin büyüyecegini. Daha sonra çigköftecinin kiz kardesi geldi. ‘Abla adami biçaklamislar, adam yerde yatiyor’ dedi.

Öyle söyleyince ben esimi çikartip daha uzak bir yere götürdüm saldiriya ugramamak için. O esnada polisler geldi. Polislerden bizi biran önce uzaklastirmasini istedik. Hemen bizi arabamiza bindirdiler biz karakola gittik.

“20 - 25 kisi yemek saatinde içeride müsterilerim ve çalisanlarim varken dükkani bastilar”

Karakola gidip ifade verdikten sonra kimlik ve özel esyalarini almak için tekrar dükkana döndüklerini belirten Asir, “Bir araç bizi takip etmis ama ben farkinda degildim. Dükkandan kimliklerimizi aldik ve çiktik. Çiktigimizda onlar yine hakaret ve küfür ederek, ölüm tehditleri savurdular. Üst kattan kafamiza biçak, tabak, bardak firlattilar. Sonrasinda asagiya iniyorlar. Bizim aracimiza zarar verip gidiyorlar. Ertesi gün öglen saatlerinde yaklasik 20 - 25 kisi yemek saatinde içeride müsterilerim ve çalisanlarim varken dükkani bastilar. Esimi öldürmeye gelmislerdi. ‘Öldürmeye geldik’ diye bagiriyorlardi. Herkes çok korktu. Burada çalisan garson kizlarim agliyorlardi korkudan. Esim paket servisine çikmisti o esnada. Esimi bulamayinca disaridaki telefon dükkani sahibi olan arkadasimizi da bize yardim edemesin diye darp ettiler. Eskiya gibi her yeri birbirine kattilar. Ailemizi de saldirdilar. 10 - 15 kisi arabanin içine hücum ettiler. Dayim onlardan kurtulabilmek için onlari ezme pahasina gaza basti. O sekilde kurtuldu. Bu olaylardan sonra gerekli yerlere her türlü kanuni haklarimi kullanmak için basvurdum. Çok büyük maddi, manevi zarar içerisindeyim” ifadelerini kullandi.

Yasin Asir’in annesi Fatma Asir, “Olayin yasandigi gün oglum beni aradi. ‘Anne dükkani bastilar, biz karakoldayiz’ dedi.

Hemen dükkana geldik. Burada kimse yok dediler. Karakola gittik sonra. Karakolda olayin sizinle bir alakasi yok siz gidin dediler. Bizde eve geldik. Ayni gün gece oglum ve gelinim dükkandan kimliklerini almaya geldiklerinde üst kattan kafalarina çatal, biçak, kasik firlatiyorlar. Arabanin üzerine geliyor attiklari malzemeler ve arabanin camini kiriyorlar. Bir sonraki gün gelinim dükkani açtiginda 20 kisilik bir grup dükkani basmislar. O esnada oglum karakoldaydi. Beni aradi. ‘Anne dükkani basmislar. Kadinlar dükkanda yalniz, korkmasinlar. Dayim ve enistemle beraber yanlarina git’ dedi.

Biz dükkana geldigimizde siz burada hala dükkan mi açiyorsunuz? deyip küfür ettiler. Biz toparlandik arabaya binerken erkek kardesim ‘enistem yürüyemiyor, ben arabayi yaklastirayim’ dedi.

Esim yürümekte zorlanan birisi koltuk degnegi ile yürüyor. Esimi arabaya bindirdik. Ablami çagirdim. Onu bindirdik. Tam hepimiz arabaya bindigimizde birileri arabanin üzerine saldirdi. Önümüzü göremiyorduk. Yan taraftan birisi tekme atti arabaya. Izi hala duruyor. Baska birisi yumruk atip sag taraftaki dikiz aynasini kirdi” dedi.

Kaynak: İHA