ABB'den 46 Bin Çocuga Süt Destegi

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB) baskentli minikler için sagladigi süt destegini Baskent Kart’a tasidi. Büyüksehirden sosyal destek alan 39 bin 874 ailenin kartina her bir çocugu adina 200 lira süt destegi yatirildi. 2 ila 5 yas arasindaki çocuklari kapsayan destekten 46 bin 25 çocuk faydalandi.

ABB'den 46 Bin Çocuga Süt Destegi
Ankara Büyüksehir Belediyesi çocuklarin gelisimine “Süt Destegi” ile katki saglamaya devam ediyor. Sosyal desteklerini Baskent Kart araciligiyla gerçeklestiren Ankara Büyüksehir Belediyesi, çocuklarin saglikli büyümeleri için ailelere elden ulastirdigi süt destegini de Baskent Kart’a yatirmaya basladi.



“Çocuklarimizin saglikli büyümeleri için”

Süt destegini 2024 yili temmuz ayindan itibaren Baskent Kart araciligiyla saglamaya basladiklarini sosyal medya hesaplari üzerinden duyuran Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, “Çocuklarimizin saglikli büyümeleri için ailelerimize ulastirdigimiz süt destegini, Baskent Kart’a tasidik. Belediyemizden sosyal destek alan 39 bin 874 ailenin 2-5 yas araligindaki 46 bin 25 çocugu için, süt alimlarinda kullanilmak üzere çocuk basi 200 lira ödeme yaptik” ifadelerini kullandi.

39 bin 874 ailenin 46 bin 25 çocugu faydalandi

Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan 2021 yilinda baslatilan süt desteginden, 2024 yilinin Temmuz ayinda 39 bin 874 aile faydalandi. Ankara Büyüksehir Belediyesinden sosyal destek alan ailelerin 2 ila 5 yas araligindaki her bir çocugunu kapsayan proje kapsaminda, 46 bin 25 çocuk için 200 lira destek ödemesi yapildi. Kartlara yatirilan tutar sadece süt alimlarinda kullanilabilecek ve aileler Baskent Kart sayesinde diledigi yerden süt alabilecek.
Kaynak: İHA