Sadikoglu, Talepleri Içisleri Bakanina Iletti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’ya bakanligin görev alaninda bulunan sorun ve talepleri iletti.

Sadikoglu, Talepleri Içisleri Bakanina Iletti
Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’nin katilimiyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nde (TOBB) düzenlenen istisare toplantisina katilim sagladi.

Baskan Sadikoglu, Içisleri Bakanligi görev alaninda bulunan konular özelinde yasanan sorun ve talepleri Bakan Ali Yerlikaya’ya iletti.

Toplantida söz alarak konusma yapan Baskan Sadikoglu, orta hasarli binalarin güçlendirme proje onay süreçlerinin çok yavas ilerledigini ve AFAD tarafindan verilen güçlendirme kredisinin artan maliyetler karsisinda yetersiz kaldigi için artirilmasi talebini iletti.

Kiracilara ödenen ve geçtigimiz ay kesilen kira yardimi konusunu da toplantida gündeme getiren Baskan Sadikoglu, “Deprem sonrasi sehrimizde azalan yapi stoku nedeniyle kiralar fahis oranda artmis durumda. Depremden sonra kiracilara verilen 5 bin TL’lik kira yardimi geçtigimiz ay itibariyle son buldu. Bu durum depremzede vatandasimiz tarafindan ciddi tepkilere neden oluyor. Afet sonrasi desteklerde mülk sahibi ve kiraci ayrimi yapilmasi depremzede vatandaslarimiz açisindan incitici bir durum. AFAD tarafindan saglanan bu kira desteginin yeniden verilmesini bekliyoruz. Kesilen kira yardimi göçe de sebep oluyor. Nitelikli göç verirken, niteliksiz göç aliyoruz. Bu da sehrimizin demografik yapisini bozarak çesitli olaylarinin artmasina sebep oluyor” diye konustu.

Vatandasin saglikli bilgi alabilmesi adina daha rahat ulasabilecegi sehir merkezindeki bir konuma AFAD bürosu kurulmasi talebini de aktaran Baskan Sadikoglu, hala 120 bin vatandasin yasadigi konteyner kentlerdeki problemleri ve beklentileri dile getirdi.
Kaynak: İHA