Memurlarin Yürüyüsüne Valilik Engeli

Büro Memur-Sen üyelerinin Bolu’dan Ankara’ya talepleri için gerçeklestirecegi yürüyüse Bolu Valiligi, araç trafigi yogunlugu ve çevresel risk sebebiyle izin vermedi.

Memurlarin Yürüyüsüne Valilik Engeli
Geçtigimiz gün Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Bolu’ya gelmisti. Bolu’da Köroglu Heykeli’nin önünde gazetecilere açiklamalarda bulunan Yazgan, talepleri için 4 maddeli eylem plani yaptiklarini ifade etti.

Ilk 3 eylem planinda istediklerini elde edemediklerini belirten Yazgan, Bolu’dan Ankara’ya seslerini duyurmak için yürüyüs yapacaklarini belirtti.

Bolu’dan Ankara’ya yürümelerinin sebebinin 3 milyon 600 bin adim sayisina denk oldugunu dile getiren Yazgan, 3600 ek göstergenin yasalastirilmasini istediklerini söyledi.

Yürüyüs için 24 Temmuz tarihini isaret eden Yazgan’a Bolu Valiligi engeli geldi. Bolu Valiligi tarafindan asayis ve trafik güvenligi risk analizi çerçevesinde degerlendirilen yürüyüs, araç trafigi yogunlugu, mesafesi, çevresel riskler nedeniyle iptal edildi. Büro Memur-Sen’in yapacagi yürüyüsü uygun görmeyen Bolu Valiligi, can ve mal güvenliginin riske atilmamasini göz önünde bulundurduklarinin altini çizdi.
Kaynak: İHA