Iznik Tarimi Için Önemli Adim

Iznik Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta’nin makaminda bir araya gelen Ziraat Odasi Baskani Vedat Çakar ve yönetimiyle yapilan istisarelerde Iznik Meyve Üreticileri Birligi’nin ve Iznik Belediyesi’ne bagli Iznik Tarim A.S’nin kurulmasi kararlastirildi. Ziyarete Belediye Baskan Yardimcilari Ahmet Kaya ve Mehmet Histiroglu da eslik etti.

Iznik Tarimi Için Önemli Adim
Türkiye’nin sebze ve meyve ambari görevini gören Iznik bereketli topraklari ve çaliskan insanlariyla yilin on iki ayi üretimine devam ediyor. Iznikli üreticilerin ürünlerini pazarlama, satis, egitim, gibi birçok alanda destek olmak amaciyla Iznik Meyve Üreticileri Birligi’nin kurulmasi kararlastirildi. Bunun yaninda ortak çalismalar yapmak, birlik ve belediye arasinda köprü görevi görecek Iznik Tarim A.S’nin de hizmete alinmasi gündeme alindi.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Iznik Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta “Ülkemizin sebze ve meyve ambari, bereketli topraklarin sehri Iznik ilçemizde Ziraat Odamiz ve belediye olarak Iznik Meyve Üreticileri Birligi ile Iznik Tarim A.S’nin kurulmasi konusunda ilk adimi atiyoruz. Iznik tarimi için hep birlikte el ele veriyoruz. 5200 sayili Tarimsal Üretici Birlikleri Kanununda belirtilen üretimi talebe göre plânlamak, ürün kalitesini iyilestirmek, geçerli norm ve standartlara uygun ürün sevk etmek ve ürünlerin ulusal ve uluslararasi ölçekte pazarlama gücünü artirici tedbirler almak üzere tarim üreticilerinin, ürün veya ürün grubu bazinda bir araya gelerek, tüzel kisiligi haiz tarimsal üretici birlikleri kurmalarini saglamak amaciyla bizlerde Ziraat Odamiz ile Iznik Meyve Üreticileri Birligi’ni kurma karari aldik. Ayrica Belediye bünyemizde de hizmete alacagimiz Iznik Tarim A.S ile de bu alanda üreticilerimize destek olacagiz. Hayata geçecek her iki kurumun da Iznikli üreticilerimize büyük anlamda destek olacagina inaniyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde bu çalismalari gerçeklestirdigimizde Iznik kazanacak, Iznikli üreticilerimiz kazanacak. Bu vesileyle Iznik Ziraat Odamiza, belediyemizin ilgili birimlerine tesekkür ediyor, simdiden hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA