Gazze'de UNICEF Aracina Ates Açildi

Birlesmis Milletler Çocuklara Yardim Fonu (UNICEF) Orta Dogu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Khodr, Gazze Seridi’ndeki Vadi Gazze Kontrol Noktasi’nda UNICEF’e ait iki araca ates açildigini bildirdi.

Gazze'de UNICEF Aracina Ates Açildi
Gazze Seridi’nde insani yardim çalisanlarina yönelik saldirilara bir yenisi daha eklendi. Birlesmis Milletler Çocuklara Yardim Fonu (UNICEF) Orta Dogu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Khodr, yaptigi açiklamada Gazze Seridi’ndeki Vadi Gazze Kontrol Noktasi’nda UNICEF’e ait iki araca ates açildigini bildirerek, araçlarin açikça BM’ye ait olduklarina dair üzerlerinde isaret bulundugunu vurguladi. Araçlarda biri bebek 5 çocugun bulundugunu aktaran Khodr, araçlarin çocuklari babalariyla bir araya getirmek üzere yolda oldugunu ifade etti.

Bir araca üç kursunun isabet ettigini aktaran Khodr, “Ancak neyse ki herhangi bir yaralanma yasanmadi. Ekip göreve devam ederek, çocuklari güvenli bir sekilde teslim etmeyi basardi” dedi.



“Son 12 hafta içinde insani yardim görevindeki UNICEF araçlarinin karistigi ikinci silahli saldiri”

Khodr, “Bu, son 12 hafta içinde insani yardim görevindeki UNICEF araçlarinin karistigi ikinci silahli saldiri olayidir ve her iki olayda da sonuçlar hem ekiplerimiz hem de hizmet ettikleri çocuklar için agir olabilirdi. Insani yardim çalisanlarinin Uluslararasi Insancil Hukuk kapsaminda korundugunu ve hedef alinmamasi gerektigini kuvvetle yineliyoruz. Gazze’deki insanlarin ve çocuklarin çaresizce ihtiyaç duyduklari hayat kurtarici yardimi saglamak için operasyonlarimiz kolaylastirilmali ve korunmalidir” dedi.

Kaynak: İHA