DAGC Baskani Özsoy'dan 24 Temmuz Mesaji

Dogu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Baskani Feridun Fazil Özsoy, yönetim kurulu adina 24 Temmuz Basin Dayanisma Günü sebebiyle bir mesaj yayinladi.

DAGC Baskani Özsoy'dan 24 Temmuz Mesaji
24 Temmuz gününün basinda sansürün kaldirilisinin yil dönümü oldugunu hatirlatan Özsoy, mesajinda sunlari kaydetti:

“24 Temmuz 1908’de gazeteler ilk defa denetim memurlari olmadan çikmis ve bunun üzerinden 116 yil geçmistir. Türk Basini çözüm bekleyen onlarca sorununa karsin, dün oldugu gibi bugün sorumlu durusunu devam ettirmektedir.

Dün 105. Yilini kutladigimiz 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin toplanmasinda Albayrak Gazetesi ve yazi kadrosu önderlik etmis, kongreye çok sayida gazeteci katilmistir. Geçmisten günümüze kadar gazeteciler, milli ve manevi meselelerde hep önde olmus, görevini layikiyla yerine getirmistir.

Basin özgürlügünün gerçek anlamda saglanmasi ve sektördeki mesleki sorunlarin demokratik hukuk sistemi içinde çözülecegine inanmaktayiz. Basta Gazetecilik Meslek Yasasi’ni günümüz sartlarina göre yeniden düzenlenmesi, internet yasasinin çikarilmasi olmak üzere meslektaslarimizin sorunlarinin çözümünü talep etmekteyiz.

Bizler sorunlarimizin bulundugunun yani sira sorumluluklarimizin da oldugunun bilincindeyiz. Sorumluluklarimiz ülkemizin bölünmez bütünlügünün yaninda durmaktir.

Özellikle pandemi döneminde yerel basinin büyük sikintilar içerisinde kalmistir. Bu sürecin daha az zararla atlatilmasi adina alinan tedbirlerin devam ettirilmesi de elzemdir.

Bu vesile ile tüm sorunlara karsin görevini fedakârca ve layikiyla yapan meslektaslarimizin Basin Dayanisma Günü’nü tebrik ediyor, görevleri basinda sehit olan meslektaslarimizin ve bütün sehitlerimizin aziz hatiralari önünde egiliyor ve onlari rahmetle aniyoruz, tüm meslektaslarimiza da saglik ve esenlikler diliyoruz.”
Kaynak: İHA