Baskan Ünlü'den 24 Temmuz Mesaji

Marmaris Belediye Baskani Acar Ünlü, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimlayarak gazetecilerin gününü kutladi.

Baskan Ünlü'den 24 Temmuz Mesaji


Marmaris Belediye Baskani Acar Ünlü, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basinindan sansürün kaldirilmasi nedeniyle kutlanan Gazeteciler ve Basin Bayrami dolayisi ile bir mesaj yayimladi. Tüm basin emekçilerinin Basin Bayrami’ni kutlayan Ünlü, basinin toplumlarin gelisimi için önemine degindi. Marmaris Belediye Baskani Ünlü, “Demokrasinin en önemli unsurlarindan biri de kuskusuz ki basin özgürlügüdür. Basina uygulanan sansür, baski ve kisitlama, halkin da haber alma özgürlügüne darbe vurmaktadir” diyen Baskan Ünlü, “Basin halk ile yöneticiler arasinda bir köprü, kamuoyunun gözü, kulagi, sesidir. Bu nedenle çok önemli bir sorumluluk üstlenmektedir. Özellikle son dönemde sosyal medyada yasanan bilgi kirliligine karsi toplumun dogru ve güvenilir habere ulasmasinda basinin varligi daha büyük önem arz etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basin, milletin müsterek sesidir” ifadesi de basinin toplumu aydinlatmasi bakimindan üstlendigi misyonu en güzel sekilde açiklamaktadir” dedi.



Ünlü sözlerini söyle tamamladi; “Bu görevi ilkeli, tarafsiz, dogru ve özveriyle yapan basin mensuplarimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni kutluyor, çalismalarinda kolaylik ve basin özgürlügü için mücadele veren tüm emekçilere sevgi ve saygilarimi sunuyorum. Halkin gerçek ve tarafsiz bilgiye ulasabildigi nice bayramlar diliyorum.”
Kaynak: İHA