Baskan Çavusoglu, Basin Bayramini Kutladi

Türk basininda sansürün kaldirilisinin 116. yildönümü dolayisiyla bir mesaj yayimlayan Baskan Çavusoglu, “Gücünü kamuoyundan alan, kendi ayaklari üstünde duran, tarafsiz ve özgür bir basinin varligi güçlü bir demokrasinin de göstergesidir” dedi.

Baskan Çavusoglu, Basin Bayramini Kutladi


Türk basininda sansürün kaldirilmasinin 116. yildönümü dolayisiyla kutlama mesaji yayimlayan Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu basta Denizli basini olmak üzere tüm gazeteciler ile basin emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayramini kutladi. 24 Temmuz 1908’de basinda sansürün kaldirilmasinin ülke tarihindeki önemine dikkati çeken Baskan Çavusoglu, “Demokratik hayatin vazgeçilmez unsurlarindan biri ve haber alma ve yayma özgürlügünün en etkili araci olan basin kuruluslari çok önemli bir toplumsal görevi icra etmektedir. Bu konuda gücünü kamuoyundan alan, kendi ayaklari üstünde duran, tarafsiz ve özgür bir basinin varligi güçlü bir demokrasinin de göstergesidir” ifadelerini kullandi.

Basinda sansürün kaldirilmasinin, demokrasi ve özgürlük yolunda dönüm noktasi oldugunu vurgulayan Baskan Çavusoglu, sunlari kaydetti: “Ifade ve düsünce özgürlügünün toplumun tüm kesimleri tarafindan benimsenmesi ancak basinin önündeki engellerin kaldirilmasiyla mümkündür. Çünkü bir ülkede basin ne kadar özgürse, demokrasi de o kadar güçlü olacaktir. Bu vesileyle, zor sartlarda dahi özveriyle çalisan tüm basin tüm mensuplarinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayramini kutluyor, görevleri basinda yasamlarini yitiren basin emekçilerini rahmet ve saygiyla aniyorum” dedi.

Kaynak: İHA