Baskan Asgin, Basin Bayrami'ni Kutladi

Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, basin mensuplarinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni kutladi.

Baskan Asgin, Basin Bayrami'ni Kutladi
Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami nedeniyle yayimladigi mesajinda, 24 Temmuz 1908 tarihinin ifade özgürlügünün önündeki engellerin kaldirildigi önemli bir gün oldugunu dile getirdi. Baskan Asgin, “Bilindigi üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basindan sansürün kaldirildigi tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayinlanmaya baslamistir. Günümüzde ise artik basin, demokratik hayatin vazgeçilmez unsurlarindan biri, haber alma özgürlügünün en etkili araci olmustur” dedi.

Gazetecilik meslegini özveri ve fedakârlikla yapmaya çalisan basin mensuplarinin bu çabasini her zaman takdir ettigini dile getiren Baskan Asgin, toplum yararini gözeterek bu zor meslegi icra eden dürüst ve ilkeli gazetecilerin hayata ve olaylara isik tuttugunu kaydetti.

Basinin demokrasinin vazgeçilmez unsurlarindan biri olduguna dikkat çeken Baskan Asgin, “Bu önemli görevi yerine getirirken tarafsizlik, dogruluk ve ilkeli yayincilik ilkelerinden ödün vermeden hareket etmeniz, toplumun dogru bilgiye ulasmasini saglamada büyük önem tasimaktadir. Özellikle yerel basin mensuplarimizin, sehrimizin ve halkimizin günlük yasamini ilgilendiren konularda duyarli ve özenli bir sekilde haber yapmalari, demokrasimizin saglikli islemesi için önemli bir rol oynamaktadir. Sizlerin çalismalari, sehrimizin gelisimine katkida bulunmanin yani sira, toplumsal sorumlulugunuzun da bir göstergesidir. Bu vesileyle, tüm basin mensuplarimiza tesekkür ediyor, görevlerinizde basarilar diliyorum. Ülkemizin ve sehrimizin gelisimine katki saglamak adina yaptiginiz her bir çalisma önemlidir. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA