Bakan Kurum, EBRD Baskan Yardimcisi Patrone Ile Görüstü

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi (EBRD) Baskan Yardimcisi Matteo Patrone ile görüstü.

Bakan Kurum, EBRD Baskan Yardimcisi Patrone Ile Görüstü
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi (EBRD) Baskan Yardimcisi Matteo Patrone ve beraberindeki heyeti kabul etti. Deprem bölgesine yönelik çalismalardan iklim degisikligine kadar birçok konuda görüsme gerçeklestirildi.

Bakan Murat Kurum, EBRD ile 2009 yilindan bu yana süregelen ortak çalismalarin son yillarda artarak devam ettigini, özellikle 6 Subat depremlerinin ardindan EBRD’nin sergilemis oldugu dayanismadan dolayi kendilerine tesekkürlerini iletti.

Bakan Kurum’dan EBRD’ye davet

EBRD ile yürütülecek ortak çalismalar kapsaminda 8 çevresel altyapi projesinin Adiyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya, İçel ve Osmaniye’de hayata geçirilecegini kaydeden Bakan Kurum, “Buradaki projelerin tamamlanmasi ve insa sürecini arkadaslarimiz yürütüyorlar. Insallah orada projelerimizin temel atma ve açilisini sizlerle birlikte yapmak istiyoruz” dedi.

Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi’nin Türkiye’ye yönelik yatirimlarinin yarisinin sürdürülebilir altyapi yatirimlari oldugunu vurgulayan Bakan Kurum, Iller Bankasi ile EBRD arasinda baslatilacak is birliginin de kiymetli oldugunu belirtti.



Bakan Kurum’dan “2023 Net Sifir Emisyon” vurgusu

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ortaya koydugu 2053 Net Sifir Emisyon ve Yesil Kalkinma hedefleri dogrultusunda yatirimlarin devam ettigini kaydeden Bakan Kurum, “Iklim degisikligi ile mücadele kapsaminda Iklim Kanunu’nu Meclisimizden geçirmeyi istiyoruz. Yine döngüsel ekonomi anlayisi ve prensibi çerçevesinde Türkiye Çevre Ajansimiz gerek Depozito Yönetim Sistemi gerek Sifir Atik projeleri gerekse atigin kaynaginda ayristirildigi, ekonomiye kazandirildigi birçok projeyi yapacak. Bu noktada da kararliligimiz ilk günkü gibi devam etmektedir” ifadelerini kullandi.

EBRD Baskan Yardimcisi Patrone: “Mümkün olan her alanda is birligini artirmak isteriz”

Görüsmede, EBRD Baskan Yardimcisi Matteo Patrone ise Türkiye’nin is birligi yaptiklari en önemli ülkelerden birisi oldugunu söyledi.



Türkiye ile ortak yatirim konularinin basinda yesil dönüsüm geldigini kaydeden Patrone, Deprem Sonrasi Yeniden Insa Projesi kapsaminda da deprem bölgesindeki belediyelere saglanacak finansman desteginin fizibilite çalismalari tamamlandiktan sonra artabilecegini aktardi.

Patrone, “Mümkün olan her alanda is birligini artirmak isteriz. ILBANK ile gerçeklestirdigimiz is birligi bizim için büyük önem tasiyor. Önümüzdeki dönemde de hem ILBANK hem de Türkiye Çevre Ajansi ile birlikte ortak çalismalar yürütmekten büyük memnuniyet duyariz” diye konustu.

Kaynak: İHA